„Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiţia de documentare a celei de-a 28-a ediţii a Stockholm International Film Festival, unde actriţa Vanessa Redgrave şi regizorul Pablo Larraín vor primi trofee onorifice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În competiţia de documentare de anul acesta au fost incluse 12 producţii din Statele Unite, Spania, Franţa şi România.

"Ouăle lui Tarzan” a avut premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) şi a mai fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary. În plus, el a fost inclus în competiţia Russian Open Documentary Film Festival "Artdocfest" 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 - 12 decembrie.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, şi experimentele făcute acolo, şi este o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

La Stockholm, filmul lui Solomon va fi proiectat pe 11, 12, 14 şi 16 noiembrie.

Festivalul, care va avea loc între 8 şi 19 noiembrie, va oferi trofeul pentru întreaga carieră actriţei Vanessa Redgrave, care îşi va prezenta aici debutul său regizoral, documentarul „Sea Sorrow”.

Regizorul chilian Pablo Larraín va primi Visionary Award, iar cel mai recent lungmetraj al său, „Neruda”, va fi prezentat în festival.

La cea de-a 28-a ediţie a Stockholm IFF vor fi prezentate 150 de filme din 60 de ţări, între care se numără producţii semnate de Guillermo del Toro („The Shape of Water”, premiată la Veneţia), Frankie Fenton („It's Not Yet Dark”), Michel Franco („Las Hijas de Abril”) şi Sebastián Lelio („Una Mujer Fantástica”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.