Steven Spielberg va realiza un lungmetraj original despre personajul Franck Bullitt, poliţistul din San Francisco jucat de Steve McQueen în thrillerul din 1968 "Bullitt", scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Josh Singer ("The Post", "Spotlight") va scrie scenariul, împreună cu  Kristie Macosko Krieger, colaboratoare permanentă a lui Spielberg, care va fi şi producător alături de regizor. 

Fiul lui McQueen, Chad McQueen, şi nepoata Molly McQueen vor fi producători executivi, după un proces îndelungat de negocieri cu moştenitorii lui McQueen pentru a asigura drepturile asupra personajului. 

Warner Bros., care a lansat în 1968 "Bullitt", va fi studioul pentru noul film al lui Spielberg, care nu este un remake, ci o poveste originală despre personaj, probabil rolul emblematic al lui Steve McQueen. 

"Bullitt" din 1968 este bazat pe romanul din 1963 "Mute Witness", ce urmăreşte investigaţia lui Bullitt despre moartea unui informator al mafiei pe care a fost desemnat să-l protejeze. 

Regizat de Peter Yates ("Breaking Away"), "Bullitt" prezintă una dintre cele mai memorabile urmăriri cu maşini din istoria filmului, cu McQueen la volanul unui Ford Mustang modificat.

Filmul a câştigat premiul Oscar pentru montaj şi a fost nominalizat la categoria "cel mai bun sunet". 

Un scenariu încă nu este gata pentru filmul lui Spielberg şi nu a fost încheiat încă un acord, aşa că acesta nu va fi următoarea producţie a regizorului după "The Fabelmans". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.