Societatea de producţie a lui Steven Spielberg, Amblin, a cumpărat drepturile de autor ale capodoperei lui Akira Kurosawa, "Rashomon", din 1950, pentru o adaptare TV, potrivit Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rashomon" a fost recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia în 1952. 

Planul companiei lui Spielberg este de a realiza 10 episoade pentru fiecare sezon care se va axa pe un singur eveniment spus din mai multe perspective. 

Filmul, în care a jucat actorul-fetiş al lui Kurosawa - Toshiro Mifune, dar şi Machiko Kyo şi Masayuki Mori, spune povestea din jurul unei mirese violate şi a uciderii soţului ei samurai. Incidentul este refăcut din perspectiva diferitelor personaje, a fantomei miserei,a  unui hoţ şi a samuraiului ucis. 

"Rashomon" este unul dintre cele mai influente filme din istoria celei de-a şaptea arte pentru mai multe generaţii de cineaşti occidentali. 

Analizat în universităţi şi în lucrări de specialitate, "efectul Rashomon" a fost reciclat în Statele Unite în mai multe producţii în deceniile care i-au urmat, precum "The Outrage" (1964), "Pulp Fiction" (1994), "Usual Suspects" (1995) sau "Gone Girl" (2012), pentru a cita doar câteva pelicule. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.