Regizorul Steven Spielberg, care a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Berlin, a confirmat că pregăteşte o mini-serie despre Napoleon pentru HBO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorul filmului „The Fabelmans”, Steven Spielberg, aflat în cursa pentru Oscar, tocmai a dezvăluit la Festivalul de Film de la Berlin, la o conferinţă de presă, că urmează să facă o mini-serie.

Acest proiect singular, o premieră în cariera sa, este un proiect foarte aşteptat, pe care Spielberg l-a anunţat în urmă cu un deceniu: o evocare a vieţii lui Napoleon Bonaparte inspirată de un scenariu al lui Stanley Kubrick.

„Pregătim o producţie uriaşă pentru HBO, inspirată de scenariul original al lui Kubrick, Napoleon. O dezvoltăm ca o miniserie cu şapte episoade”, a spus Spielberg la Berlin.

Acest proiect, pe cât de legendar, pe atât de blestemat, este o frescă epică pe care regizorul „Portocoalei mecanice” trebuia să o filmeze în anii 1970, înainte de a fi nevoit să o abandoneze din motive de buget. 

Kubrick a lucrat timp de doi ani la acest proiect colosal. Rezultatele cercetării sale au fost compilate într-o carte publicată de editura Taschen.

Spielberg pregăteşte această miniserie împreună cu văduva lui Kubrick, Christiane Kubrick, şi cu fratele ei, producătorul Jan Harlan. Cineastul a regizat anterior un proiect Kubrick neterminat în 2001: „Inteligenţa artificială A.I.”. 

El nu a anunţat încă distribuţia şi nici o dată de lansare. Ridley Scott termină un film biografic despre împăratul francez cu Joaquin Phoenix în rolul principal. Lansarea este aşteptată anul acesta.

Steven Spielberg dezvoltă şi o nouă versiune a filmului „Bullitt”. Regizorul l-a ales pe actorul Bradley Cooper pentru rolul poliţistului taciturn interpretat în filmul din 1968 de Steve McQueen. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.