Realizatorul de benzi desenate Stan Lee, creator al unor personaje precum Spider-Man, Hulk şi Iron Man, şi-a dat în judecată fostul manager de afaceri, pe care îl acuză de fraudă, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o plângere depusă, vineri, la Curtea Superioară din Los Angeles, Stan Lee, în vârstă de 95 de ani, susţine că Jerardo Olivarez este unul dintre numeroşii „oameni de afaceri lipsiţi de scrupule, linguşitori şi oportunişti”, care au încercat să profite de el în urma morţii soţiei sale, Joan Lee, în iulie 2017.

„În timp ce Lee suferea teribil în urma pierderii sale, Olivarez a concediat bancherul cu care acesta a colaborat timp de 26 de ani. El i-a concediat şi avocaţii cu care a colaborat timp de mulţi ani şi au făcut ca aproximativ 4,6 milioane de dolari să fie transferaţi dintr-un cont al lui Stan Lee, fără permisiunea acestuia”, a scris avocatul Jonathan Freund.

Olivarez a făcut cunoştinţă cu Lee prin intermediul fiicei creatorului de benzi desenate, Joan Celia Lee. Aceasta l-a convins pe tatăl ei să îi ofere putere de avocat lui Olivarez, potrivit plângerii.

De asemenea, Jerardo Olivarez l-ar fi înşelat pe Lee cu scopul ca acesta să împrumute suma de 300.000 de dolari unei organizaţii nonprofit false, care ar fi fost dedicate promovării păcii rasiale. Acesta a cumpărat un apartament în valoare de 850.000 de dolari, situat în West Hollywood, fără aprobarea lui Lee.

În plus, Olivarez a scos aproximativ 1,4 milioane de dolari din conturile lui Lee printr-o serie de transferuri bancare şi şi-a folosit calitatea de persoană de încredere a creatorului de benzi desenate pentru a îi modifica acestuia testamentul.

Lee îl dă în judecată pe Olivarez, între altele, pentru fraudă, abuz financiar al unei persoane în vârstă şi uzurpare. 

Olivarez nu a răspuns încă la solicitarea THR de a oferi un punct de vedere cu privire la această plângere.

Însă, Jerardo Olivarez a vorbit anterior pentru THR, în urma unei anchete publicate în această săptămână, potrivit căreia Stan Lee ar fi victima unui abuz şi s-ar confrunta cu o luptă neplăcută pentru averea lui.

„Am avut grijă de el în timpul unor negocieri recente cu Pow! (Entertainment, companie de producţie pe care Lee a cofondat-o în 2001, n.r.). El mi-a oferit o recompensă în bani”, a spus Olivarez.

Olivarez a mai spus că după ce a primit ameninţări cu moartea, Stan Lee a dorit ca el să locuiască în apartamentul de 850.000 de dolari, aproape de el, „într-o clădire în care să fie în siguranţă”.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. Este desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi fost preşedinte al Marvel. În colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personajele Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.