Companiile Spotify şi Wixen Music Publishing au ajuns la un acord privind procesul de 1,6 miliarde de dolari intentat serviciului de streaming pentru încălcarea legislaţiei privitoare la drepturile de autor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ făcut joi de cele două, „concluzia litigiului este parte dintr-un parteneriat de afaceri mai larg încheiat dintre părţi, care rezolvă corect şi legal cererile Wixen Music Publishing legat de catalogul companiei şi stabileşte o relaţie viitoare avatajoasă de ambele părţi”.

Nu au fost dezvăluiţi termenii acordului, însă o sursă apropiată cazului, citată de Variety, a precizat că suma convenită a fost mult sub 1,6 miliarde de dolari.

Wixen, în al cărei catalog sunt cuprinse nume precum Tom Petty, Neil Young, Donald Fagen (Steely Dan), Rivers Cuomo (Weezer) şi Stevie Nicks, a acuzat Spotify că foloseşte mii de cântece fără a deţine o licenţă specifică. Procesul a fost intentat pe 29 decembrie 2017, iar compania cerea daune de 1,6 miliarde de dolari.

În ciuda dimensiunii pagubelor, Wixen s-a arătat de la început dispusă să ajungă la o înţelegere. Randall Wixen, preşedintele companiei, a transmis joi mulţumiri echipei Spotify pentru colaborarea în acest caz.

„Spotify este o parte uriaşă a viitorului muzicii şi suntem nerăbdători să aducem mai multă muzică din partea clienţilor noştri”. 

Mulţumirile au venit şi din partea Spotify. „Vrem să mulţumim lui Randall Wixen şi Wixen Music Publishing pentru cooperare şi pentru că au ajutat să ajungem la o soluţie. Wixen reprezintă unii dintre cei mai mari artişti din lume şi cei mai de preţ creatori”, a spus vicepreşedintele Horacio Gutierrez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.