Rapperul Spike a lansat o melodie scrisă special pentru coloana sonoră a filmului "Taximetrişti" regizat de Bogdan Theodor Olteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personajele din "Taximetrişti", comedia despre viaţa de noapte din Bucureşti văzută de doi taximetrişti, Liviu (Rolando Matsangos) şi Lică (Alexandru Ion), ce iau parte la o serie de evenimente pline de umor şi răsturnări de situaţie, apar în videoclip. 

"Tot timpul am fost îndrăgostit de cinematografie. Am un background în post-producţie video şi  totodată am filmat timp de opt ani videoclipuri pentru aproape toate numele din industria muzicală. M-am lăsat de asta acum ceva timp să mă ocup de muzică. E foarte fain că muzica m-a dus în lumea de care îmi era dor şi pe care nu credeam că o mai întâlnesc", povesteşte Spike.

Pentru filmările la clip, Spike (Paul Mărăcine) a mers, pentru prima dată, într-un taxi pe o platformă: „Taxiul era pe o platformă. Am filmat aproape 30 minute. Şi după aceea, a durat cam o oră să ne întoarcem. Am întrebat de ce nu filmăm în continuare dacă tot ne plimbăm de nebuni. Răspunsul a fost foarte simplu - "Paul … afară e frig şi oamenii de pe platformă au îngheţat". A fost primul taxi fără şofer cu care am mers în viaţa asta". 

Imaginea este semnată de Marius Mihai Apopei şi The Puşcaru, montajul a fost realizat de Diana Rădulescu, iar de color grading s-a ocupat Andu Radu. Textul este scris de Paul Mărăcine, care semnează muzica şi producţia alături de Vlad Lucan. Label: ATOM

Melodia va fi disponibilă din 17 ianuarie în magazinele digitale Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, Anghami, Youtube Music.

Lungmetrajul scris de Bogdan Theodor Olteanu şi Adrian Nicolae are la bază piesa de teatru cu acelaşi nume, pusă în scenă la Apollo 111 şi jucată cu succes în ultimii patru ani. Biletele s-au pus deja în vânzare pe  taximetristi.film.

Cu o distribuţie în care se regăsesc nume sonore, alături de actori aflaţi la începutul carierei, dar şi de apariţii speciale precum cea a rapperului Spike, Taximetrişti invită spectatorii într-o tură de noapte prin Bucureşti, alături de taximetriştii Lică (Alexandru Ion) - prototipul „băiatului de cartier” dur, dar cu suflet de aur - şi Liviu (Rolando Matsangos) - familistul convins dispus să facă orice să-şi salveze căsnicia cu Victoria (Victoria Raileanu). Pe parcurs, aflăm mai multe despre problemele lor şi facem cunoştinţă cu mai mulţi clienţi, printre care Ilinca, o tipă amuzantă şi puternică, soţia unui mafiot (Maria Popistaşu), Anişoara, o femeie misterioasă care-şi urmăreşte iubitul (Monica Bârlădeanu), Mircea, un cunoscut om de televiziune (Andi Vasluianu), Mihai, un tip timid care-şi aşteaptă iubita (Cosmin Nedelcu), trei tineri DJ: Cipi (Carol Ionescu), Ana Bela (Ana Maria Guran) şi Mirela (Nicoleta Hâncu), Paul, un tânăr taciturn (Vlad Ionuţ Popescu), Alex, un tânăr nervos după o ceartă din amor (Alex Mircioi), precum şi cu Veronica, superba dispeceriţă de taxi (Mădălina Stoica).

"Sunt prieten cu Adrian Nicolae de foarte mult timp. El mi-a propus colaborarea. A fost foarte tare că am ajuns să joc alături de el un cameo în film. Deşi aveam o singură replică, m-am simţit parcă pentru prima dată în faţa camerei. E o cu totul altă experienţă", a povestit Spike despre apariţia sa în film.  

"Era greu să scăpăm de fascinaţia taximetriştilor. Pentru protagonişti am pornit de la clişeele majore (taximetristul dezinvolt / taximetristul reţinut) şi apoi ne-am străduit să nuanţăm personaje, să ne jucăm de-a „uite clişeul, nu e clişeul” până obţinem un balans bun pentru o comedie despre oameni vii”, spune Adrian Nicolae.

"Aş vrea ca publicul să rămână în minte cu multe din momentele în care actorii fac superb ceea ce fac. Eu le-am văzut de zeci (sute?) de ori şi sunt încă fermecat de ele/ ei. E un film care se depărtează de realism şi mare parte din reuşita lui e în prestaţiile actorilor”, completează Bogdan Theodor Olteanu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.