Andi Vasluianu îl interpretează pe Mircea în comedia "Taximetrişti", care va rula în cinematografe din 20 ianuarie. Actorul spune pentru News.ro că a avut experienţe plăcute cu taximetriştii din Bucureşti, nu-i place să judece oamenii, dar a povestit cu umor că fiind confundat cu Dragoş Bucur a fost nevoit să inventeze lucruri despre "Visuri la cheie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre rolul lui Mircea, pentru care Andi Vasluianu s-a pregătit urmărind mai multe show-uri TV şi, în special, realizatorii acestora, acesta spune „E deştept, foarte bun în meseria lui, celebru, infatuat, arogant şi îngrozitor de enervant”. „Are umor şi surprinde destul de multe detalii ale oamenilor care se perindă prin viaţa celor doi taximetrişti. Nu cred că există un profil al taximetristului din Capitală, cred că există oameni şi întâmplări”. 

"Taximetrişti", comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viaţa de noapte a Bucureştiului prin intermediul a doi prieteni taximetrişti şi a clienţilor lor, îi aduce împreună pe acelaşi generic pe Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu după 10 ani de la lansarea "Despre oameni şi melci". Informaţiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

Adaptare după piesa de teatru cu acelaşi nume, cu un scenariu scris de Bogdan Theodor Olteanu şi Adrian Nicolae, "Taximetrişti" îi are ca protagonişti pe Lică (Alex Ion) şi Liviu (Rolando Matsangos), doi taximetrişti care în cursul unei singure nopţi întâlnesc personaje şi situaţii care le dau viaţa peste cap. Printre aceştia se regăsesc Anişoara (Monica Bîrlădeanu), prima clientă a lui Liviu, agitată şi misterioasă, aflată în urmărirea unei maşini, dar şi Mircea (Andi Vasluianu), gazda unei emisiuni de noapte, un tip sătul de părerile altora, dar bine intenţionat.


Cine e Mircea, personajul pe care îl interpretaţi în „Taximetrişti”?

Mircea e un realizator de talk-show poltic celebru, arogant şi plin de adevăruri numai de el ştiute.

Aţi interpretat zeci de roluri diverse în film, de la drame la comedii, cum aţi abordat/ gândit acest rol? Cum aţi lucrat cu Bogdan Theodor Olteanu?

M-am uitat la câţiva realizatori tv şi am încercat să le înţeleg dinamica interioară. Am lucrat foarte bine, e uşor să lucrez cu oameni deschişi la minte. 

Ce experienţe aţi avut cu taximetrişti din Bucureşti? Ne puteţi relata o întâmplare?

Am avut multe experienţe plăcute, dar şi neplăcute, mie îmi plac foarte mult oamenii, nu prea îi judec la prima vedere. Am fost confundat cu Dragoş Bucur de un taximetrist şi nu i-am spus că nu sunt el, a trebuit să inventez o grămadă de lucruri despre emisiunea "Visuri la cheie".

Ce v-a plăcut cel mai mult la acest proiect şi la filmări?

Mi-a plăcut povestea foarte mult, textul era foarte bine scris şi de asta uşor de asimilat, iar la filmări a fost frig. 

Seamănă situaţiile din acest film cu cele din realitate?

Cred că seamănă, dar realitatea din film nu va fi niciodată exact ca realitatea din viaţă, e viaţa sub lupă. Poate scăpăm de obiceiul de a pune etichete, taximetristul e un om la fel ca noi toţi, şi el e afectat de întâlnirile pe care le are, de neputinţe, de viaţă în general.

Bold Film Studio este primul fond de investiţii de film din România care îşi propune o nouă reţetă bazată pe filme comerciale de calitate. Este nevoie de astfel de investiţii sau de alte tipuri şi la ce nivel? Cum priviţi viitorul cinematografiei româneşti - de ce simţiţi că are mai multă nevoie?

Este nevoie să investim în cultură, fără cultură ne pierdem pe noi înşine. Filmele comerciale aduc publicul în săli, iar dacă poveştile sunt scrise bine publicul pleacă şi cu ceva în plus din sală şi îşi va dori să revină. Filmul are nevoie de poveşti, povestea e cea care atrage publicul în sală.

Credeţi că există prejudecăţi în ceea ce priveşte filmul românesc? Aud spectatori care spun: “Nu merg la film românesc pentru că iar văd drame, sunetul nu-i bun, cadre lungi, mă plictisesc…”.

Cred că au prejudecăţi şi despre filmul american, dar prejudecăţile se topesc dacă poveştile sunt surprinzătoare şi bine povestite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.