Artistul american Spencer Tunick, autorul unor fotografii celebre, în care grupuri mari de oameni pozează nud, a anunţat, luni, că va face o nouă vizită în Australia în acest an, urmând să pozeze o mulţime de oameni nud pe una dintre cele mai cunoscute străzi din oraşul Melbourne, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spencer Tunick, care locuieşte în New York, a mai vizitat Australia cel mai recent în 2010, pentru a fotografia mii de persoane nud pe treptele Operei din Sydney. Pentru noul proiect, el plănuieşte să fotografieze oameni nud pe strada Chapel din Melbourne, în două zile din luna iulie, ca parte a Festivalului de artă Provocaré.

Tunick a spus că este nerăbdător să lucreze din nou cu locuitorii din Melbourne, amintind de o fotografie a unei mulţimi nud pe care a făcut-o pe Podul Princes din acest oraş, într-o zi ploioasă din 2001.

„Aproape 5.000 de persoane care ies în ploaie pentru a face parte dintr-o lucrare de artă este fenomenal. Oamenii din Melborune sunt puţin mai curajoşi, datorită disponibilităţii lor de a poza, indiferent de condiţiile vremii”, a spus artistul, în cadrul unui videoclip pe care l-a lansat luni. 

Tunick le-a cerut modelelor cu vârsta de 18 ani să participe, „indiferent de silueta, naţionalitatea sau etnia lor”. 

„Sigur, mi-ar plăcea ca cei 5.000 de oameni care au participat deja în urmă cu mai mulţi ani să participe, de asemenea, dar cred că avem nevoie şi de oameni noi şi de noi experienţe”, a spus fotograful.

„Dacă vă îngrijoraţi pentru vremrea rece, nu o faceţi, pentru că participanţii nu vor fi dezbrăcaţi pentru lungi perioade de timp”, a spus Chrissie Maus, o purtătoare de cuvânt pentru Chapel Street.

Fotografiile vor fi incluse într-o colecţie cu titlul „Return of the Nude” („Întoarcerea nudităţii”). Tunick speră ca aceasta să înlăture ideea de corp reprezentat drept „o celebritate glorificată”.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.