Actriţa Emmanuelle Seigner a trimis o scrisoare deschisă în care anunţă că a refuzat invitaţia de a face parte din Academia de Film Americană, pe care o consideră „o insultă”, după ce organizaţia l-a exclus primăvara aceasta pe soţul ei, regizorul Roman Polanski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În scrisoarea publicată de Le Journal du Dimanche, Seigner a notat: „Academia probabil crede că sunt o actriţă fără coloană vertebrală care a uitat că este măritată de 29 de ani cu unul dintre cei mai importanţi regizori din lume. Îl iubesc, este soţul meu şi tatăl copiilor mei. A fost dat afară ca un paria. Totuşi, aceşti academicieni anonimi cred că ar trebui să „urc treptele gloriei” pe spatele lui? Această propunere este încă o insultă. Nu pot să mai tac. M-aţi jignit în timp ce susţineţi că protejaţi femeile”.

Actriţa, cunoscută din filme ca „The Diving Bell and the Butterfly” (2007), de Julian Schnabel, şi „Frantic” (1988), de Roman Polanski, a fost unul dintre cei 928 de cineaşti invitaţi anul acesta să facă parte din Academie.

La începutul lunii mai, regizorul Roman Polanski a fost exclus din Academia de Film Americană, împreună cu actorul Bill Cosby.

Academia a anunţat că guvernatorii au votat eliminarea celor doi cineaşti din organizaţie „în acord cu standardele de comportament” pe care organismul le are. Comitetul a continuat „să încurajeze standardele etice care cer membrilor să susţină valorile Academiei privind respectul pentru demnitatea umană”.

Nominalizat de cinci ori la premiile Oscar, lui Polanski i-a fost permis să păstreze trofeul ce i-a fost acordat în 2002 pentru regia filmului „The Pianist”, dar pe care nu l-a putut ridica personal pentru că se afla în afara Statelor Unite, de unde a plecat în 1978 după ce a pledat „vinovat” în cazul întreţinerii de relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.