Gloria Hiroko Chapman, soţia asasinului lui John Lennon, a dezvăluit că Mark Chapman i-a spus cu două luni înainte de a comite fapta că avea de gând să îl ucidă pe muzicianul britanic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvăluirea a venit odată cu o nouă încercare a lui Chapman de a fi eliberat condiţionat, după ce a fost refuzat în mai multe rânduri.

Potrivit The Mirror, femeia a susţinut că soţul ei nu a dus la capăt ameninţarea pentru că o iubea. Tabloidul mai scrie că ea a insistat pe ideea că soţul ei a renunţat la pistolul pe care voia să îl folosească.

Vorbind despre soţul ei înaintea celei de-a zecea înfăţişări în faţa comitetului de eliberare condiţionată, Gloria Chapman a spus: „Nu contează cât a stat Mark în închisoare, îl voi aştepta”.

Lennon avea 40 de ani când a fost împuşcat şi ucis de Chapman, pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei din New York. Chapman a fost iniţial condamnat la 20 de ani de închisoare. 

Gloria Chapman a spus că, în momentul în care a aflat vestea morţii lui Lennon, a ştiut că soţul ei este făptaşul: „Am ştiut că este Mark? Cum am ştiut? Două luni înainte, Mark a călătorit la New York. S-a întors acasă speriat şi mi-a spus că, pentru a-şi face un renume, plănuise să îl ucidă pe John Lennon. Dar mi-a spus că dragostea mea l-a salvat”.

El a anunţat-o că va reveni la New York, dar femeia nu l-a crezut în stare că va duce la capăt planul.

Despre 8 decembrie 1980, ea a spus că este „una dintre cele mai negre nopţi din viaţa mea”.

„Am ajuns acasă, am pregătit cina şi mă uitam la «Micuţa casă din preierie». Dintr-o dată, pe ecran, au început să ruleze cuvintele: «John Lennon a fost împuşcat la New York de un bărbat caucazian». Viaţa mea s-a schimbat dramatic în acea noapte”.

În ciuda faptului că văduva lui Lennon, Yoko Ono, se opune vehement eliberării lui Chapman, soţia asasinului speră ca el să fie eliberat după audierea din săptămâna 20 - 24 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.