Un brand american a lansat o colecţie de ”şosete heavy metal”, pe care au fost imprimate desene inspirate din copertele unor albume ale trupelor Slayer, Motörhead şi Iron Maiden, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia în cauză, creată de brandul american Stance, se intitulează ”Legends of Metal Only” şi constă într-o gamă de şosete ale căror imprimeuri au fost aprobate de membrii trupelor Slayer, Motörhead şi Iron Maiden. 

Conţinând imprimeuri care se inspiră din copertele albumelor ”Motörhead”, ”Iron Maiden” şi ”Show No Mercy”, lansate de trupele Motörhead, Iron Maiden respectiv Slayer, aceste ”şosete heavy metal” pot fi achiziţionate de pe site-ul brandului Stance cu preţul de 18,95 dolari.

Potrivit reprezentanţilor brandului Stance, această colecţie originală reprezintă ”un tribut adus distorsului de chitară şi sunetului amplificat din universul celor mai idolatrizate trupe de metal din lume”.

Slayer este o trupă americană de thrash metal, înfiinţată în Huntington Park, California, în 1981, de Tom Araya (bas şi voce), Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară) şi Dave Lombardo (tobe). Albumele grupului Slayer, care, alături de Metallica, Anthrax şi Megadeth reprezintă pionierii thrash-metalului, s-au vândut în peste 15 milioane de copii la nivel mondial.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este alcătuită din Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului britanic se intitulează ”The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015. Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost ”promovată” şi de celebra sa mascotă, ”Eddie”, care a apărut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar şi în concertele acestuia. Iron Maiden a susţinut mai multe concerte şi în România.

Motörhead a fost o formaţie britanică, înfiinţată în 1975 de basistul trupei, Lemmy Kilmister, care a rămas unicul membru constant al trupei. Deşi stilistic trupa poate fi încadrată în curentele heavy metal, speed metal şi thrash metal, Lemmy a fost întodeauna împotriva unor astfel de clasificări şi a preferat să spună întotdeauna că muzica formaţiei sale se înscrie în stilul ”rock and roll”. Trupa Motörhead abordat teme lirice precum dualitatea bine - rău, abuzul de putere, războiul, sexul, abuzul de stupefiante. Formaţia britanică a lansat 23 de albume de studio, 10 albume live, 12 compilaţii şi 5 EP-uri, într-o carieră de peste 40 de ani, care s-au vândut în peste 15 milioane de copii pe plan mondial. Lemmy Kilmister a murit pe 28 decembrie 2015 la vârsta de 70 de ani în urma unui cancer agresiv de prostată. După decesul lui, ceilalţi doi membri ai formaţiei, toboşarul Mikkey Dee şi chitaristul Phil Campbell, au anunţat că trupa Motörhead s-a desfiinţat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.