Damiano David, solistul trupei italiene câştigătoare a Eurovision 2021 suspectat că a consumat droguri în timpul finalei de sâmbătă seară, a fost exonerat în urma unei anchete şi după ce a fost testat în acest sens, a anunţat European Broadcasting Union.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solistul grupului Måneskin a negat că ar fi prizat cocaină, după ce online au apărut astfel de speculaţii, în urma unor imagini care îl arătau aplecat peste masă în timpul finalei.

„Nu au fost consumate droguri în Camera Verde şi considerăm problema încheiată”, a transmis EBU.

Grupul glam rock Måneskin, care s-a numărat între favoriţii concursului, a câştigat ediţia de anul acesta cu piesa „Zitti e buoni”.

La conferinţa de presă care a urmat finalei, David a spus că privea în jos, sub masă, pentru că un coleg de trupă, chitaristul Thomas Raggi, spărsese un pahar. EBU a confirmat că sub masă se aflau resturi de sticlă, care pot fi văzute şi în înregistrarea transmisiunii, potrivit BBC.

„Nu consum droguri. Vă rog, nu spuneţi asta. Fără cocaină”, a spus sâmbătă David.

EBU a transmis că este „alarmată” că specualţii eronate ce duc la ştiri false au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au „afectat pe nedrept trupa”.

„Vrem să felicităm Måneskin încă o dată şi să îi dorim un succes uriaş. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Rai pentru a produce un impresionant Eurovision Song Contest în Italia de anul viitor”, a mai transmis organizaţia.

Anterior, grupul a negat ferm consumul de droguri şi a reacţionat la acuzaţii printr-o postare pe Instagram: „Suntem cu adevărat împotriva drogurilor şi nu am folosit vreodată cocaină. Suntem gata să fim testaţi, pentru că nu avem nimic de ascuns”.

În finala de sâmbătă, cântăreaţa franceză Barbara Pravi a ocupat locul al doilea. Ea a apărat trupa pe reţelele de socializare, după ce unii cereau, înainte de verdictul EBU, ca Måneskin să fie descalificată.

„Måneskin a fost minunată sâmbătă noapte. Ei au fost votaţi de telespectatori, acesta este locul lor, victoria lor, momentul lor”, a scris cântăreaţa.

Måneskin este primul grup care câştigă ESC în decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical.

Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu „Non Ho L'età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu „Insieme”.

Din 1997 până în 2011, Italia nu a trimis reprezentanţi la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci ţări „mari plătitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.