Soldaţii Imperiului Galactic din universul francizei ”Star Wars” au luat cu asalt Muzeul Tate Modern, stând de pază în faţa celebrei instituţii muzeale britanice, marţi seară, la premiera din Londra a filmului ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story”, primul lungmetraj independent desprins din această serie cinematografică extrem de populară, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În loc să pozeze pe covorul roşu din Leicester Square, locul în care au loc în mod tradiţional premierele unor filme în capitala Marii Britanii, actorii Felicity Jones, Mads Mikkelsen şi Forest Whitaker au participat la această acţiune de promovare a filmului ”Rogue One: A Star Wars Story” la Tate Modern, un muzeu celebru, în care sunt expuse opere de artă contemporană.

Imagini din film au fost proiectate pe zidurile exterioare ale muzeului britanic, dar şi pe pereţii din holul principal al clădirii, în faţa căreia stăteau de pază actori de figuraţie care purteau costumele celebrilor ”Stormstroopers”, soldaţii din trupele de asalt al Imperiului Galactic din universul filmelor ”Star Wars”.

”Rogue One” este cel de-al optulea film din universul ”Star Wars”, însă este primul care se desprinde de firul narativ al precedentelor şapte filme din serie, cu o intrigă independentă, plasată cu puţin timp înainte de evenimentele relatate în prima peliculă originală ce a deschis franciza ”Star Wars” în anul 1977 - deşi Darth Vader, Imperiul Galactic şi Steaua Morţii rămân elemente centrale şi în intriga din ”Rogue One”.

Lungmetrajul spune povestea unui grup de spioni rebeli care încearcă să fure planurile pentru ”Steaua Morţii” construită de Imperiul Galactic. Pelicula este regizată de Gareth Edwards, pe baza unui scenariu scris de Chris Weitz şi Tony Gilroy.

Felicity Jones, o actriţă nominalizată la Oscar şi cunoscută pentru rolurile interpretate în filme celebre, precum ”The Theory of Everything” şi ”Inferno”, interpretează în acest film rolul principal, cel al eroinei Jyn Erso, care a devenit deja un personaj feminin foarte popular în universul francizei ”Star Wars”, călcând pe urmele altor personaje feminine apreciate, precum Prinţesa Leia şi Rey.

”Am privit acele filme de început şi le-am folosit ca sursă de inspiraţie, dar am vrut în mod cert ca Jyn să fie propriul ei personaj”, a declarat actriţa Felicity Jones, marţi seară, la premiera londoneză a acestui film.

Din distribuţia filmului fac parte şi alţi actori cunoscuţi, precum Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Donnie Yen şi Riz Ahmed.

”E un film în care este vorba despre oameni care trebuie să iasă în faţă şi să lupte pentru libertate. Îmi place asta, cred că este un mesaj bun care trebuie transmis în lumea de azi”, a declarat actorul Diego Luna.

Filmul ”Rogue One: A Star Wars Story” a avut premiera mondială sâmbătă seară la Los Angeles şi i-a entuziasmat pe spectatorii americani. Pelicula a generat însă păreri împărţite în rândul criticilor de cinema.

Lungmetrajul a traversat Oceanul Atlantic şi rulează în Europa începând de marţi. 

Filmul ”Rogue One: A Star Wars Story” va avea premiera în România vineri, 16 decembrie.

Potrivit previziunilor recente, bazate pe vânzările de bilete în precomandă, ”Rogue One: A Star Wars Story” are mari şanse să obţină peste 130 de milioane de dolari în weekendul lansării în Statele Unite şi peste 300 de milioane de dolari în box office-ul mondial.

Grupul Disney are aşteptări foarte mari de la ”Rogue One”, la patru ani după ce a achiziţionat studioul cinematografic Lucasfilm de la fondatorul francizei ”Star Wars”, cineastul George Lucas, în octombrie 2012, cu 4 miliarde de dolari.

Filmul ”Star Wars: Episode VII - The Force Awakens” a satisfăcut speranţele iniţiale ale grupului Disney în 2015, obţinând 248 de milioane de dolari în weekendul lansării şi impresionând apoi în box office-ul mondial, unde a obţinut 2,1 miliarde de dolari. Disney plănuieşte alte patru filme din seria ”Star Wars”, pe care le va lansa până în 2020.

Următorul film original din franciza ”Războiul stelelor” se va intitula ”Star Wars: Episode VIII” şi va avea premiera în decembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.