Regizorul Steven Soderbergh a declarat că i-a plăcut atât de mult să realizeze thrillerul psihologic „Unsane” cu un iPhone încât găseşte dificil să revină la maniera convenţională de a face filme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Unsane”, care a avut premiera la Berlinală, a fost filmat în decurs de doar două săptămâni, scrie Reuters. Filmul spune povestea lui Sawyer Valentini, care se mută într-un oraş pentru a scăpa de hărţuitorul ei David, dar se trezeşte internată într-un spital de boli mintale unde el lucrează.

Sawyer, rol interpretat de Claire Foy, este convinsă că a fost internată din greşeală însă nimeni nu o crede, aşa că este prinsă şi chinuită de David.

Soderbergh, premiat cu Oscar pentru regia filmului „Traffic” (2000), a declarat la Festivalul de Film de la Berlin că întrega experienţă de a realiza acest film cu un iPhone a fost bună, deşi a admis că au existat câteva neajunsuri, precum sensibilitatea telefonului la vibraţii.

„Trebuie să spun că părţile pozitive pentru mine au fost semnificative şi va fi delicat să mă întorc la un mod mult mai convenţional de a filma”, a afirmat el miercuri.

Joshua Leonard, care joacă rolul lui David, a spus că filmarea cu iPhone-ul a permis actorilor să rămână în lumea personajelor lor şi în film mai mult decât o face un aranjament clasic al camerei de filmat.

„Unsane” se numără printre cele 400 de filme prezentate în festival, însă nu participă în competiţia pentru principalele trofee ale Berlinalei. 

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a început pe 15 februarie şi se va încheia duminică. Premiile vor fi decernate sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.