Sir Elton John i-a avertizat pe guvernanţi că industria muzicală britanică ar putea pierde "o generaţie de talente" din cauza restricţiilor de călătorie post-Brexit în vederea turneelor europene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul i-a acuzat pe miniştri că nu sunt dispuşi să rezolve o „gaură căscată” în actualul acord Brexit, ceea ce înseamnă că artiştii au nevoie de vize costisitoare pentru a cânta în Europa. 

Guvernul a spus că UE respinge încercările sale de negociere pentru vize gratuite de călătorie, în timp ce Uniunea pretinde contrariul. 

Sir Elton a numit situaţia "o catastrofă iminentă" pentru Marea Britanie.

"Vreau să fiu clar că problemele turneelor ​​fără vize şi fără permise nu sunt legate de impactul asupra mea şi a artiştilor care fac turnee pe arene şi stadioane. Această situaţie va dăuna considerabil următoarei generaţii de muzicieni şi artişti emergenţi, ale căror cariere se vor încheia încă înainte de a începe, din cauza acestui joc enervant de a da vina pe altul. Dacă eu m-aş fi confruntat, atunci când am început să cânt, cu obstacolele financiare şi logistice cu care se confruntă tinerii muzicieni de acum, nu aş fi avut niciodată ocazia să pun bazele carierei mele şi mă îndoiesc foarte tare că aş fi acolo unde sunt astăzi", a spus Elton John.

Declaraţia starului a fost citită parlamentarilor în timpul unei audieri la Comisia pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) în vederea aranjamentelor necesare pentru obţinerea de vize de către cei care lucrează în industriile creative. Elton John a publicat scrisoarea pe Instagram. 

În ianuarie, Elton John s-a numărat între cei peste o sută de artişti britanici care au transmis o scrisoare Guvernului de la Londra prin care îi cereau să acţioneze privind turneele muzicale în statele Uniunii Europene. În prezent, artiştii şi echipele lor au nevoie de vize, separat, pentru fiecare stat membru UE, iar un astfel de permis costă peste 400 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.