Single-ul „Shape of You” al lui Ed Sheeran este dublu certificat „diamant”, potrivit unui anunţ făcut de Recording Industry Association of America (RIAA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru această distincţie, este necesar ca vânzările să depăşească 10 milioane de unităţi, inclusiv accesările online.

Ed Sheeran este acum al patrulea artist care are piese multiplu certificate „diamant” de când RIAA - care acordă plachete de aur şi argint - a implementat această categorie în urmă cu 20 de ani.

O altă piesă a britanicului care a obţinut distincţia este „Thinking Out Loud”, în 2017.

„Diamant” este cel mai înalt nivel de certificare acordat de RIAA, depăşind multi-platină, platină şi aur, care sunt raportate la 500.000 de unităţi vândute.

Piesa „Shape of You” este primul single extras de pe albumul „÷ (Divide)”, lansat de Sheeran în martie 2017. Ea a petrecut zeci de săptămâni pe primul loc în topuri din întreaga lume şi a fost desemnată piesa anului. Turneul dedicat promovării albumului a fost, în 2018, cea mai profitabilă serie de concerte din toate timpurile susţinută pe parcursul unui an, cu 432 de milioane de dolari, potrivit Pollstar.

Sheeran a devenit în 2017 primul artist din istorie care a ocupat primele două locuri în topul single-urilor din Marea Britanie cu două piese noi, „Shape of You” şi „Castle On The Hill”, dar şi cel mai ascultat cântăreţ pe Spotify.

Ed Sheeran va relua turneul „÷” anul acesta şi va concerta inclusiv la Bucureşti, pe 3 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.