SAG-AFTRA, cel mai puternic sindicat de la Hollywood, care organizează gala Screen Actors Guild Awards, a transmis că organizarea de audiţii în camere de hotel ar trebui să fie interzisă, ca măsură de siguranţă împotriva hărţuirii sexuale, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astfel de audiţii au permis prădătorilor să exploateze artişti în spatele unor uşi închise”, a spus actriţa Gabrielle Carteris, reprezentantă a sindicatului.

Anunţul vine în urma izbucnirii scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein, care s-a extins apoi, vizând şi alte personalităţi de la Hollywood.

Weinstein este acuzat că a hărţuit şi agresat sexual numeroase actriţe tinere, modele şi angajate. Multe dintre aceste incidente ar fi avut loc în camere de hotel. Producătorul a respins toate acuzaţiile la adresa lui, susţinând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Noul cod de conduită al Sag-Aftra - Guideline No 1, face parte din iniţiativa „Four Pillars of Change” («Patru Piloni ai Schimbării», n.r.) a sindicatului, care are scopul de a combate hărţuirea sexuală la locul de muncă.

Uniunea Equity a actorilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a lansat, luna trecută, propriul raport cu privire la hărţuirea sexuală.

SAG-AFTRA este cel mai puternic sindicat de la Hollywood, creat prin fuziunea dintre Sindicatul actorilor americani (SAG) şi Federaţia americană a artiştilor din radio şi televiziune (AFTRA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.