Filmul ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, va fi prezentat pe 29 mai la Zilele Filmului European de la Sarajevo, eveniment organizat de EUNIC Bosnia şi Herţegovina şi EU Info Centre Bosnia şi Herţegovina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sieranevada” a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2016, când a deschis competiţia oficială. Lungmetrajul a fost inclus în selecţia a peste 40 de festivaluri de film, obţinând numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Filmul îi are în distribuţie pe Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, Bogdan Dumitrache şi Andi Vasluianu.

Acţiunea filmului se petrece la trei zile după atentatul din redacţia publicaţiei pariziene Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de soţia sa, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform aşteptărilor.

Din programul festivalului, care se va încheia pe 31 mai, fac parte producţii cinematografice din Austria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, România, Spania şi Ungaria, transmite Institutul Cultural Român din Viena. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.