Aproximativ două sute de motociclişti au participat, sâmbătă, la un marş pe străzile municipiului Sibiu, în deschiderea oficială a sezonului moto 2017. La acţiune a participat şi un echipaj al Poliţiei Rutiere, care împreună cu motocicliştii a distribuit şoferilor pliante de conştientizare a importanţei respectării tuturor participanţilor la trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 200 de motociclişti au pornit, sâmbătă, într-un marş în municipiul Sibiu pentru a deschide sezonul moto 2017, dar şi pentru a semnala prezenţa lor în trafic.

Traseul a cuprins cea mai mare parte a arterelor principale din oraş. Coloana de motociclişti a fost însoţită permanent de către un echipaj de Poliţie.

Sibiu: Aproape două sute de motociclişti într-un marş pe străzile oraşului
Sibiu: Aproape două sute de motociclişti într-un marş pe străzile oraşului

În parcarea Teatrului „Radu Stanca„ s-a stat minute bune, iar poliţiştii şi motocicliştii au împărţit fluturaşi cu mesaje de conştientizare.

„Oficial, este startul sezonului, dar este şi o campanie de constientizare, atât a noastră, cât şi a şoferilor. Nici noi nu suntem perfecţi, toţi trebuie să fim conştienţi şi să circulăm cu atenţie, pentru că este loc pentru toată lumea pe şosea”, a declarat unul dintre participanţii la marşul motocicliştilor.

La rândul său, reprezentantul Poliţiei Rutiere a precizat că dorinţa de a reduce numărul de accidente a determinat conducerea Inspectoratului de Poliţie Sibiu să se alăture demersului.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu s-a alăturat acestui eveniment din dorinţa de a reduce numărul de accidente rutiere şi a semnala existenţa motocicliştilor în trafic. Prin intermediul acestei acţiuni, vrem să stopăm fenomenul accidentogen şi să facem cunoscute rugăminţile motocicliştilor, conducătorilor auto”, a declarat Ionuţ Natea, din partea Poliţiei Rutiere Sibiu.

La acţiune s-au alăturat şi membrii Retromobil România, care desfăşoară sâmbătă în Sibiu Parada Primăverii.

În plus, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a expus, pe unul dintre zidurile exterioare, desenele câştigătoare ale concursului de educaţie rutieră „Prevenţie prin artă”, iar pe panoul publicitar de pe clădirea Teatrului au rulat mesaje cu caracter preventiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.