Serialul ucrainean "In her car", filmat în această ţară devastată de război, va fi difuzat online simultan, miercuri, pe platformele mai multor media publice europene, la doi ani de la invazia rusă în această ţară, a anunţat France Télévisions, citând "o premieră".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"In her car" este inspirat din evenimentele trăite de ucraineni la începutul invaziei ruseşti, la 24 februarie 2022, prin povestea Lidiei (Anastasia Karpenko), un psiholog care îi conduce pe refugiaţi departe de lupte, în timp ce le culege confidenţele.

Creată de Eugen Tunik, drama este coprodusă de Starlight Media, cu sediul la Kiev, şi Gaumont, în asociere cu France Télévisions, ZDF (Germania), SVT (Suedia), RUV (Islanda), NRK (Norvegia), DR (Danemarca), YLE (Finlanda) şi SRF (Elveţia).

Primele cinci episoade vor fi difuzate online, miercuri, pe france.tv şi pe platformele acestor media publice, care acoperă aproximativ 185 de milioane de europeni.

Serialul, cu un total de 10 episoade de 25 de minute, va fi apoi difuzat la date diferite pe canalele din fiecare dintre ţările asociate.

Proiectul a fost dezvăluit în octombrie 2022 la Mipcom la Cannes, cea mai mare piaţă internaţională de conţinut audiovizual, ilustrând rezistenţa industriei ucrainene de televiziune. Filmările începuseră în martie 2023, în locaţii nedezvăluite din Kiev şi din împrejurimi, pe platourile de filmare din apropierea unor adăposturi antiaeriene.

"A fost crucial pentru mine să filmez în Ucraina, nu pentru că sunt nebun, ci pentru a arăta viaţa aşa cum era la începutul războiului" şi "pentru că putem să o facem", a explicat Eugen Tunik anul trecut. "Ar fi fost atât de uşor de înţeles dacă serialul ar fi fost plin de ură faţă de Rusia, dar Eugen nu a căzut niciodată în această capcană", a argumentat Andreas Bareiss, producător pentru Gaumont în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.