Serialul animat ”Familia Simpson/ The Simpsons” a difuzat duminică seară, în Statele Unite, cel de-al 600-lea episod al său, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Familia Simpson” este cel de-al doilea serial difuzat în primetime din istoria televiziunii americane care reuşeşte această performanţă.

Celălalt serial care a numărat cel puţin 600 de episoade s-a intitulat ”Gunsmoke”. 

Serialul ”Gunsmoke” a fost difuzat pe parcursul a 20 de sezoane, între anii 1955 şi 1975, şi deţine recordul în privinţa numărului de episoade transmise la televiziunea americană, cu 635 de episoade.

”Familia Simpson”, care a debutat ca un serial de scurtmetraje animate în 1987, are la activ un număr mai mare de sezoane, dar un număr total mai mic de episoade în comparaţie cu ”Gunsmoke”.

Duminică seară, comedia animată ”The Simpsons” a difuzat un episod special de Halloween, ”Treehouse of Horror XXVI”, pentru a marca episodul cu numărul 600 din istoria acestui serial TV.

”Treehouse of Horror” a devenit o veritabilă marcă înregistrată a serialului ”Familia Simpson”, care difuzează în fiecare an, în octombrie, un episod dedicat Halloweenului, ce parodiază adeseori filme celebre aparţinând genurilor horror şi thriller.

Episodul de duminică seară a inclus secvenţe care au parodiat franciza cinematografică ”The Hunger Games” şi thrillerul de acţiune ”Kingsman: Serviciul Secret”.

Dacă serialul ”The Simpsons” va fi reînnoit cu încă un sezon, el va depăşi recordul deţinut de ”Gunsmoke” în anul 2018, după difuzarea celui de-al 16-lea episod din cel de-al 29-lea sezon al show-ului.

Serialul ”The Simpsons” a debutat sub forma unui segment umoristic în emisiunea ”The Tracey Ullman Show”. Întrucât s-a dovedit extrem de popular în rândul telespectatorilor, producătorii au decis ca ”Familia Simpson” să devină un serial independent, care a început să fie difuzat în decembrie 1989.

La începutul acestui an, producătorii serialului au anunţat că episoadele din ”The Simpsons” vor avea o durată de o oră începând din 2017.

”Familia Simpson”, care a difuzat pe parcursul celor 27 de sezoane ale sale peste 500 de episoade, este cel mai longeviv serial animat american. Serialul, creat de Matt Groening, prezintă aventurile membrilor unei familii din clasa de mijloc americană - Homer, Lisa, Bart şi Lisa Simpson. ”The Simpsons” ironizează aproape tot ce ţine de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Serialul a ajutat la ridicarea standardelor animaţiei pentru adulţi, pregătind calea pentru alte seriale animate, precum ”South Park”. Adorat de critici şi simpatizat de public, serialul ”The Simpsons” a câştigat de-a lungul anilor un număr impresionant de trofee, inclusiv 31 Primetime Emmy şi 30 premii Annie, a fost desemnat cel mai bun serial TV din secolul al XX-lea de jurnaliştii de la revista Time  şi a primit o stea pe Walk of Fame în anul 2000.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.