Celebrii actori Şerban Pavlu şi Sergiu Costache (colegi de platou în seriale precum „Clanul” şi „Umbre”) joacă două roluri speciale: Dumnezeu şi Sfântul Petru, ce vor putea fi descoperite din 22 martie la cinema, în filmul „Băieţii buni ajung în Rai”. Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te aşteaptă dincolo?”, filmul regizat de Radu Potcoavă („Cuscrii”, „Vara s-a sfârşit”, „Vlad”, „Ai noştri”) explorează, într-o notă comică şi romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru comedia romantică produsă de Wearebasca şi distribuită de Forum Film („Wish”, „Sărmane creaturi”, „Klaus & Barroso”, „Creatorul”, „Jocurile Foamei - Balada Şerpilor şi a Păsărilor Cântătoare”) sunt disponibile din 1 martie.

„De ce trebuie să cred că după moarte o sa ajung imediat într-un loc urât, întunecat şi rece? De ce în Lumea de Dincolo nu există tehnologie - Dumnezeu şi sfinţii sunt chiar atât de fraieri, nu au şi ei un Facebook, un WhatsApp acolo? Iar barca aia a Sfantului Petru nu a îmbătrânit, n-a dat-o şi el la Programul Rabla să-şi ia ceva mai secolul XXI?…”, spune regizorul Radu Potcoavă.

„Nu am dat niciun casting, pentru niciun rol: mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul principal, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru şi pe Şerban Pavlu ca Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat. Nici măcar pentru celelalte roluri: cu majoritatea dintre actori mai lucrasem deja, cu ceilalţi îmi doream de mai multă vreme să lucrez. Rolurile au fost scrise special pentru ei. Am lucrat doar cu oameni cu care îmi face plăcere să lucrez - fie ei actori sau membri ai echipei. Am vrut să ne distrăm împreună, şi ne-am cam distrat, cred că se vede asta şi în film.”, completează regizorul.

Încă din trailer, vedem că personajul interpretat de Şerban Pavlu (Dumnezeu) este „cool, relaxat, mereu pus pe glume, dă impresia că stă undeva acolo sus, pe un nor, şi, din când în când, mai face câte o farsă”.


Sfântul Petru (Sergiu Costache) pune suflet în misiunea sa, iar dacă ar avea de ales o superputere, aceea ar fi ca toata lumea să ajungă în Rai. Are mereu la el o vorbă de împăcare, consolare sau încurajare.

„Cred că subiectul principal al filmului este special şi diferit faţă de ce am întâlnit până acum. Viaţa de apoi a reprezentat întotdeauna un subiect interesant şi discutabil, care a împărţit lumea în mai multe tabere, din cauza convingerilor sau a religiilor diferite, iar faptul că nimeni nu ştie cu exactitate ce se întâmplă după moarte ne oferă tuturor posibilitatea de a crea o lume „paralelă”, aşa cum ne-o imaginăm fiecare sau cum am vrea să fie. Aşa se întâmplă şi în „Băieţii buni ajung în Rai”, iar Radu Potcoavă, regizorul şi scenaristul acestui film, vine cu o idee modernă şi originală despre aceasta lume, care cred că va fi primită cu zâmbetul pe buze şi entuziasm.”, spune actorul Sergiu Costache.

Şerban Pavlu este unul dintre cei mai apreciaţi actori români, jucând în peste 30 de producţii (filme, seriale) şi fiind cunoscut şi pentru dublajele pe care le face pentru producţii de animaţie de top. Printre cele mai recente şi de succes producţii în care a apărut se numără serialele „Clanul” (Pro TV) „RUXX” şi „Umbre (HBO Max), filmele „Klaus & Barroso”, „Nunţi, botezuri şi înmormântări” (regia Adrian Lustig), „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (regia Radu Jude), „Marocco” (regia Emanuel Pârvu).

Şerban Pavlu este câştigător al premiului Gopo 2013 pentru cel mai bun actor în rol principal din comedia „Toată lumea din familia noastră” (regia Radu Jude). A mai fost nominalizat la Premiile Gopo în categoriile Cel mai bun actor în rol principal în 2018 („Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, regia Emanuel Pârvu) şi 2019 („Charleston”, regia Andrei Creţulescu), şi Cel mai bun actor în rol secundar în 2017 („Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude) şi 2020 („Monştri.”, regia Marius Olteanu).

Sergiu Costache a debutat în cinematografie în 2006, la varsta de 16 ani, în scurtmetrajul „Valuri", regizat de Adrian Sitaru, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului „BuSho International Short Film Festival”. Absolvent UNATC (2011), Sergiu a jucat în numeroase producţii cinematografice de-a lungul timpului, printre care „Boss” (regia Bogdan Mirică), „Băieşi deştepţi” (regia (regia Igor Cobileanski), „La Gomera” (regia Corneliu Porumboiu), „Afacerea Est” (regia Igor Cobileanski), „Doing Money” (regia Lynsey Miller), „Charleston” (regia Andrei Creţulescu), „Cuscrii” (regia Radu Potcoavă), dar şi seriale precum „Clanul” şi „Vlad” (Pro TV) sau „Umbre” (HBO), precum şi în piese de teatru care au fost găzduite, printre altele, de către Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Metropolis sau Teatrul Foarte Mic.

„Băieţii buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Dumitrache („RUXX”, „Poziţia copilului”, „Sieranevada”, „Om câine”, „Pororoca”, „Heidi”,  „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”) şi Cosmina Stratan (“Frere et Soeur”, “Shelley”, “Cobain”, “No One Gets Out Alive”, „Boss”, „După Dealuri”) -  doi foşti colegi de liceu care se revăd, după moarte, pe o plajă pustie.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru şi de muzică Alin Zăbrăuţeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia şi costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca; producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe şi Robert Fiţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.