Scurtmetrajul ”Noiembrie”, debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe, va avea premiera internaţională la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului de Film Scurt de la Brest, care va avea loc în perioada 8 - 13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul produs de WeAreBasca spune povestea lui Vlad care este ghid turistic pe vase de croazieră. În urmă cu opt ani, când a plecat din ţară, el a lăsat în urmă o relaţie eşuată şi un copil, pe Max. Acum Max se află în pragul adolescenţei, iar Vlad, aflat pentru o săptămână în România, încearcă să recupereze din timpul pierdut.

”Povestea reîntâlnirii dintre Vlad şi fiul său Max este, în primul rând, o poveste despre transformare. Despre felul în care, la o anumită vârstă, copiii încetează să mai fie copii şi se transformă în adolescenţi. Despre cum străinii se pot transforma în prieteni şi, nu în ultimul rând, despre cum se schimbă felul în care ne percepem noi pe noi, atunci când suntem fortaţi să fim sinceri”, a spus Ioachim Stroe, transmit producătorii.

”Noiembrie” îi are în distribuţie pe Ovidiu Mihăiţă şi Vlad Alexandru, Ioachim Stroe semnează scenariul, regia şi montajul, imaginea a fost realizată de Andrei Butică. Scenografia poartă semnătura Mălinei Ionescu, Maria Laura Stroe s-a ocupat de costume, sound-designul îi aparţine lui Ioan Filip, muzica este semnată de Alexandru Belc, iar mixajul de sunet a fost realizat de Dan Ştefan Rucăreanu.

Ioachim Stroe este unul dintre cei mai cunoscuţi editori români. El a semnat montajul pentru producţii precum ”Aurora”, de Cristi Puiu, ”Dincolo de calea ferată”, de Cătălin Mitulescu, ”Cinema, mon amour”, de Alexandru Belc, ”Reţeaua”, de Claudiu Mitcu. ”Noiembrie” este primul său film în calitate de regizor şi scenarist.

Filmul este o producţie independentă 100% semnată de WeAreBasca, iar producători sunt Claudiu Mitcu, Robert Fiţa şi Ioachim Stroe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.