Câştigătorul Trofeului Anim’est se va număra printre candidaţii eligibili pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun scurtmetraj de animaţie” a premiilor Academiei Americane de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est intră în rândul evenimentelor internaţionale ale căror câştigători se înscriu automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film, informează organizatorii.

Festivalul Anim’est este singurul festival de film din România care se bucură de acest statut, alături de festivaluri precum Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Festivalul de Film Sundance, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Stuttgart. 

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'N'Est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.