Scurtmetrajul animat „Telefonul/ The Call”, de Anca Damian, va avea premiera, sâmbătă, în competiţia de gen a Sundance Film Festival, iar regizoarea va participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi proiectat pe 26, 27, 28 şi 31 ianuarie. „Un apel telefonic, o baie şi o femeie se află la intersecţia lumilor”, este descrierea scurtmetrajului.

Anca Damian va susţine în cadrul festivalului şi prelegerea „De la ideea de film la realizarea tehnică în animaţie”, anunţă Institutul Cultural Român de la New York.

Filmul Ancăi Damian, laureată a mai multor premii internaţionale, este unul dintre cele 15 scurtmetraje de animaţie selectate în competiţia oficială, din 9.400 de filme înscrise la actuala ediţie a prestigiosului festival.

Realizat cu ajutorul unei tehnici de animaţie marcă stilistică a regizoarei, filmul este o meditaţie asupra singurătăţii, bătrâneţii, abolirii timpului şi iubirii regăsite prin puterea imaginaţiei. 

Sundance Film Festival a fost fondat de actorul Robert Redford în anul 1978, cu scopul declarat de a susţine iniţiativele artiştilor independenţi care promovează o viziune nouă asupra cinematografiei, mass-media, live performance, muzicii şi tehnologiei.

În 2019, festivalul are loc în perioada 24 ianuarie – 3 februarie, în staţiunea Park City din Statul Utah, unde este aşteptat să atragă, la fel ca în anii precedenţi, aproximativ 125.000 de spectatori, precum şi multe dintre vedetele americane şi internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.