Scurtmetraje premiate la festivalurile de la Annecy şi Berlin şi un concert Ana Dubyk Cvartet vor fi prezentate la Marele Picnic ShortsUP, care va avea loc în perioada 29 - 30 iulie, în Grădina Botanică din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a patra ediţie a marelui picnic cinematografic va găzdui, sâmbătă şi duminică, un program de scurtmetraje recente, premiate la festivaluri internaţionale, un concert jazz, ateliere de gătit, cursuri de slackline şi frisbee.

Animaţia ”Pe balcon” (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016), premiată la Annecy International Animated Film Festival, spune povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie pe care-i leagă experienţa unei zile caniculare petrecute la bloc. O întâmplare mult-aşteptată rupe ordinea aparentă şi aduce imprevizibilul în ecuaţie.

Câştigătorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Berlin, ”Balada broaştei” (r. Leonor Teles, Portugalia, 2016), aduce pe ecranul Marelui Picnic o poveste emoţionantă şi inteligentă despre viaţa romilor în societatea portugheză. O construcţie cinematografică ce documentează fabula despre respingerea diversităţii într-o lume aparent deschisă.

Toată lumea-i fericită în satul olandez Kropsdam, unul dintre cele mai liniştite locuri de pe pământ. Doar Lammert dă de ghinion, când comunitatea îl suspectează de complot cu o companie de energie eoliană. Aventura sa, în comedia ”Salutări din Kropsdam” (r. Joren Molter, Olanda, 2016), premiată la Warsaw Film Festival.

Din program nu lipsesc nici filmele româneşti, iar unul dintre ele este ”237 de ani” (r. Ioana Mischie, România, 2016), difuzat in premiera la Palm Springs International Short Film Festival. Ancorat în realitatea noastră, filmul este povestea unei comunităţi rurale care trăieşte de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-şi la maxim ingeniozitatea.

Concertul jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape şi Răzvan Cojan la bas, va avea locpe 29 iulie.

Biletele pentru Marele Picnic ShortsUP pot fi cumpărate din reţelele Eventbook şi Eventim, la preţul de 25 lei/seară şi 40 lei/ abonament, sau la faţa locului, la preţul de 30 de lei/seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile. Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită.

În cazul în care vremea nu permite buna desfăşurare a evenimentului în aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv 5 - 6 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.