W. Bruce Cameron, autorul cărţii “A Dog’s Purpose” şi co-scenarist al filmului omonim, răspunde unor acuzaţii după ce pe internet a fost publicat un videoclip în care un ciobănesc german, protagonist al peliculei, apare pe platourile de filmare în timp ce se fereşte să intre într-o piscină cu apă clocotită, notează Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

W. Bruce Cameron susţine că în timpul filmărilor niciun câine nu a fost rănit şi că videoclipul, difuzat de TMZ, a exagerat situaţia de pe platou.

Articolul de pe TMZ arăta că unul dintre câinii folosiţi în filmul “A Dog’s Purpose” s-a împotrivit disperat să participe la o scenă, dar echipa de filmare părea că forţează animalul să intre în apă.

Cameron admite că au fost făcut greşeli în timpul filmărilor, dar adaugă că versiunea prezentată de tabloid nu este corectă.

“Videoclipul mi s-a părut şocant deoarece când eram pe platou, grija tuturor era siguranţa şi confortul câinilor. Dacă cei care au filmat au crezut că e ceva greşit, de ce au aşteptat 15 luni, în loc să anunţe autorităţile? Am tot revăzut clipul din ziua respective, când eu nu eram acolo, şi arată o cu totul altă poveste”, a declarat Cameron. 

După publicarea videoclipului, grupuri dedicate drepturilor animalelor şi-au exprimat indignarea. Una dintre organizaţii, Animal Justice, susţine că au fost încălcate legi federale şi provinciale. Organizaţia a formulat pângeri de cruzime la Winnipeg Humane Society, Chief Veterinary Office din Manitoba şi Poliţia din Winnipeg.

Reprezentanţii Winnipeg Humane Society au spus că au fost consultaţi pentru două scene ale filmului.

”Acest câine a fost speriat şi nu a fost dresat corespunzător pentru filmarea scenei. Antrenamentul pentru o astfel de scenă ar trebui să se desfăşoare de-a lungul unor săptămâni înainte, dacă nu luni, pentru a ajuta câinele să se simtă confortabil să se afle în apă de o asemenea adâncime şi cu valurile formate”, a transmis directorul executiv al organizaţiei, într-un comunicat.

American Humane, organizaţia care supraveghează siguranţa animalelor în timpul filmărilor, a transmis că a investigat incidentul şi a suspendat reprezentantul care se afla pe platoul de filmare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.