Echipa de producţie a unui film de familie, ”A Dog's Purpose”, a fost acuzată de cruzime împotriva unui câine, Hercules, de mai mulţi iubitori de animale, după ce a fost publicat pe internet un videoclip în care Ciobănescul geman apare pe platourile de filmare, în timp ce se fereşte să intre într-o piscină cu apă clocotită, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce înregistrarea video a fost publicată de site-ul tabloid TMZ, regizorul Lasse Hallstrom, cunoscut pentru ”Necazurile lui Gilbert Grape/ What's Eating Gilbert Grape” şi ”Ciocolată cu dragoste/ Chocolat”, şi un actor din distribuţia filmului, Josh Gad, care şi-a împrumutat vocea pentru câine, au spus că au fost ”tulburaţi” de imagini.

”Am fost foarte deranjat de videoclipul publicat astăzi, de pe platourile de filmare a peliculei mele, «A Dog's Purpose». Mi s-a promis că se desfăşoară o investigaţie amănunţită şi că orice greşeală va fi raportată şi sancţionată”, a scris regizorul pe Twitter, negând informaţia publicată de TMZ, potrivit căreia ar fi fost martor la incident.

Însă, producătorii, Amblin Entertainment, şi distributorii filmului, Universal Pictures, au negat faptul că animalul a fost tratat necorespunzător, adăugând că este ”fericit şi sănătos”.

Aceştia au sugerat că videoclipul publicat de TMZ a fost editat, adăugând că au existat câteva zile de repetiţii pentru scenele filmate în apă, pentru a se asigura că Hercules se va simţi bine în timpul filmărilor.

”În ziua filmării, Hercules nu voia să filmeze scena, aşa că aceasta nu a mai fost înregistrată”, arată comunicatul transmis de producători şi distribuitori.

”Câinele, adevăratul meu prieten/ A Dog's Purpose”, cu actorul Dennis Quaid, este prezentat ca un mod de a ”sărbători legătura specială dintre oameni şi câinii lor”.

Însă, videoclipul cu durata de un minut, înregistrat în 2015, pe platourile de filmare, arată un câine chinuit.

”Nu îţi face griji, este apă caldă, cel puţin. Nu se va linişti până când nu va intra în apă. Trebuie să îl aruncăm în apă”, spune un bărbat în videoclip, în timp ce câinele pare îngrozit şi încearcă să se ferească de apă în timp ce este împins în piscină.

După publicarea videoclipului, grupuri dedicate drepturilor animalelor şi-au exprimat indignarea. Una dintre organizaţii, Animal Justice, susţine că au fost încălcate legi federale şi provinciale. Organizaţia a formulat pângeri de cruzime la Winnipeg Humane Society, Chief Veterinary Office din Manitoba şi Poliţia din Winnipeg.

Reprezentanţii Winnipeg Humane Society au spus că au fost consultaţi pentru două scene ale filmului.

”Acest câine a fost speriat şi nu a fost dresat corespunzător pentru filmarea scenei. Antrenamentul pentru o astfel de scenă ar trebui să se desfăşoare de-a lungul unor săptămâni înainte, dacă nu luni, pentru a ajuta câinele să se simtă confortabil să se afle în apă de o asemenea adâncime şi cu valurile formate”, a transmis directorul executiv al organizaţiei, într-un comunicat.

American Humane, organizaţia care supraveghează siguranţa animalelor în timpul filmărilor, a transmis că a investigat incidentul şi a suspendat reprezentantul care se afla pe platoul de filmare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.