Aaron Sorkin, un proeminent scenarist şi producător de la Hollywood, premiat cu Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Primetime Emmy, a publicat o scrisoare emoţionantă adresată fiicei sale, după victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, în care renumitul cineast a spus că americanii s-au ”făcut de râs în faţa copiilor” lor şi ”a lumii întregi”, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aaron Sorkin i-a adresat fiicei sale în vârstă de 15 ani o scrisoare publică, după ce republicanul Donald Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton, marţi, în alegerile prezidenţiale americane. 

În acea scrisoare, publicată în revista Vanity Fair, cunoscutul scenarist a declarat că nu îi vine să creadă că ”un porc profund incompetent, cu idei periculoase, cu o boală psihiatrică gravă, fără cunoştinţe despre lume şi fără curiozitatea de a învăţa” a putut să câştige alegerile şi să devină următorul preşedinte al Statelor Unite. 

Aaron Sorkin şi-a exprimat, de asemenea, furia pentru faptul că nu poate să îşi ”protejeze” familia de consecinţele pe care le va avea victoria lui Trump. ”Este un sentiment îngrozitor pentru un tată”, a spus cineastul.

În aceeaşi scrisoare, Sorkin i-a criticat pe ”naţionaliştii albi, sexiştii, rasiştii şi bufonii” care au permis ascensiunea lui Trump şi câştigarea de către politicianul american a alegerilor prezidenţiale. ”Ku Klux Klan a câştigat în noaptea trecută”, a adăugat cunoscutul scenarist.

”Bărbaţi albi furioşi, care cred că muzica rap şi Cinco de Mayo reprezintă o ameninţare la adresa stilului lor de viaţă (sau reprezintă motivul pentru care ei au acel stil de viaţă) au primit ocazia de a sărbători. I s-a dat urii o rază de speranţă”, a scris Aaron Sorkin.

Aaron Sorkin şi-a încheiat scrisoarea numindu-i pe unii dintre foştii preşedinţi de la Casa Albă, pe care i-a comparat cu Donald Trump, care va prelua această funcţie în luna ianuarie.

”Pentru următorii patru ani, preşedintele Statelor Unite, aceeaşi funcţie deţinută la Washington de Jefferson, Lincoln şi Teddy Reoosevelt, F.D.R. (Franklyn Delano Roosevelt, n.r.), J.F.K. şi Barack Obama, va aparţine unui bărbat-băiat care îşi va petrece multe ore răzbunându-se pe Twitter pe aceia care îl critică”, a adăugat cineastul.

”Ne-am făcut de râs în faţa copiilor noştri şi a lumii întregi”, a scris Aaron Sorkin, în finalul scrisorii sale.

Aaron Sorkin este creatorul serialului de televiziune ”Viaţa la Casa Albă/ The West Wing”, premiat cu trei Globuri de Aur şi 26 premii Primetime Emmy, şi scenaristul filmului ”Reţeaua de socializare/ The Social Network”, pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, Globul de Aur şi BAFTA în 2011. Alte două filme celebre, realizate pe baza scenariilor sale, ”Moneyball” şi ”Steve Jobs”, au fost nominalizate şi premiate cu aceste trofee prestigioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.