Scenarista şi regizoarea scoţiană Lynne Ramsay a anunţat, la Marrakech Film Festival, unde face parte din juriu, că pregăteşte un „horror epic” între alte proiecte aflate în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a declarat pentru BIFA: „Am scris 160 de pagini dintr-un scenariu imediat după ce am terminat cu promovarea «You Were Never Really Here», pentru că este greu să tot vorbeşti despre aceleaşi filme. Însă am fost cu adevărat inspirată de acel film încât am început să scriu acest horror epic. Nu ştiu încă ce este, am tot scris şi nu am privit înapoi”.

Regizoarea a mai dezvăluit că lucrează la alte proiecte, toate aflat în prezent în faza de scriere. 

În 1996, Lynne Ramsay a câştigat la Festivalul de Film de la Cannes premiul juriului pentru scurtmetrajul de absolvire, „Small Deaths”, iar doi ani mai târziu a primit aceeaşi distincţie pentru cel de-al treilea scurtmetraj al ei, „Gasman”.

A debutat în lungmetraj cu „Ratcatcher”, iar filmul a obţinut menţiunea specială a juriului secţiunii Un Certain Regard, la Cannes, în 2000. Unsprezece ani mai târziu, „We Need To Talk About Kevin” a fost singura producţie britanică selectată în cursa pentru Palme d'Or. Acest lungmetraj i-a adus mai multe nominalizări la premiile BAFTA, trofeul British Independent Film pentru regie, premiul pentru cel mai bun film la London Film festival şi cel pentru scenariu din partea Writers Guild of Great Britain.

În 2012, „Swimmer”, realizat la propunerea Comitetului cultural olimpic al Marii Britanii, a câştigat BAFTA pentru cel mai bun scurtmetraj.

Lynne Ramsay a revenit în 2017 la Festivalul de Film de la Cannes cu pelicula „You Were Never Really Here”, pentru care a fost recompensată pentru scenariul adaptat, iar Joaquin Phoenix, protagonistul, a primit trofeul pentru interpretare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.