Şapte afişe rare cu Mickey Mouse vor fi scoase la licitaţie cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la debutul personajului animat şi este aşteptat ca ele să fie vândute pentru câteva zeci de mii de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posterele datează din anii 1930 - 1940 şi au fost expuse vineri, la Londra.

Ele vor fi liictate online prin Sotheby’s, până pe 26 noiembrie. Preţul lor poate ajunge la 130.000 de lire sterline.

„Ne aşteptăm ca interesul să fie mare... Există colecţionari care strâng afişe de animaţii din îngtreaga lume şi, istoric vorbind, Mickey Mouse este cel mai valoros personaj animat”, a declarat Bruce Marchant, consultant Sotheby’s, pentru Reuters.

Afişele provin din Anglia, Franţa şi Belgia, iar două dintre ele sunt singurele exemplare existente. 

Astfel de afişe au fost refolosite de câteva ori de cinematografe şi, fiind realizate din hârtie, majoritatea s-au rupt. „Nu au fost realizate pentru a le privi şi peste 80-90 de ani”, a adăugat Marchant.

Expoziţia „Mickey’s UK Art Collective Exhibition” cuprinde şi lucrări inspirate de Mickey Mouse, realizate de artişti londonezi ca Jimmy C, Michael Bosanko şi Pal Kumar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.