Cea de-a 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar va avea loc în perioada 10 - 18 noiembrie, la Institutul Balassi şi mai multe spaţii din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din program vor face parte proiecţii ale unor filme maghiare care au câştigat recent trofee internaţionale, precum şi la festivalurile din România (One World Romania - Tuza-Ritter Bernadett: „O femeie captivă”, Cinepolitica – Szász Attila: „Iarnă eternă”, Ceau Cinema – Reisz Gábor: „Versuri pocite”), dar şi animaţii, scurtmetraje, o întâlnire cu distribuitorii de film, o secţiune specială cu tema „30 de ani în libertate” şi filme clasice restaurate.

Proiecţiile din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, la Universitatea Bucureşti Facultatea de Ştiinţe Politice, Pavilion 32 şi Point Art Hub.

O expoziţie cinematografică va putea fi vizitată la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, vor fi organizate un masterclas la UNATC, un cineconcert la ArCuB şi o petrecere la Hangar Gastropub.

Filmul de deschidere va fi „The Witness/ A tanú” (1969), de Bacsó Péter. El va fi proiectat duminică, de la ora 19.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Programul detaliat al Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti poate fi consultat pe www.ccu.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.