Festivalul cântecului italian Sanremo 2017, care s-a desfăşurat între 7 şi 11 februarie în oraşul italian din regiunea Liguria, şi-a desemnat sâmbătă seara câştigătorii, Francesco Gabbani fiind marele învingător cu piesa "Occidentali's Karma", notează Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cantautorul toscan Francesco Gabbani a câştigat festivalul Sanremo 2017, cu melodia "Occidentali's Karma". 

Fiorella Mannoia a fost a doua clasificată cu "Che sia Benedetta". Interpreta a cucerit şi Premiul presei "Lucio Dalla".

Ermal Meta s-a clasat pe locul trei, cu piesa "Vietato Morire". Compozitorul de origine albaneză, care anul trecut a intrat în concurs la secţiunea "Nuove Proposte", a câştigat în 2017 şi Premiul criticii "Mia Martini".

Mai mult de 12 milioane de telespectatori au urmărit concursul, cea mai bună audienţă din 2002. Seara finală a fost urmărită de 12,2 milioane de telespectatori, mai mult decât la finala concursului festivalului, ediţia 2016, - 11,2 milioane de telespectatori. 

"Dedic acestă victorie tuturor celor care m-au susţinut, fratelui meu, lui Fabio Ilacqua. Şi ţie Carlo şi Maria, vouă, tuturor. Din inimă. Nu mă aşteptam. Speram în sufletul meu, dar nu mă aşteptam", au fost primele cuvinte ale lui Francesco Gabbani după triumf, care a declarat că se gândeşte şi la Eurovision. 

Directorul artistic al evenimentului a fost pentru al treilea an consecutiv Carlo Conti, iar invitaţii de marcă ai festivalului muzicienii Giorgia, Robbie Williams, Ricky Martin, actorul Keanu Reeves şi fotbalistul Francesco Totti. 

Prima ediţie a festivalului Sanremo a avut loc între 29 şi 31 ianuarie 1951, şi a fost difuzat de postul de radio al RAI, Rete Rossa, şi a avut doar trei participanţi: Nilla Pizzi, Achille Togliani şi Duo Fasano.

Din 1955 toate ediţiile festivalului au fost transmise în direct de postul de televiziune RAI 1.

Din 1951 până în 1976, festivalul a avut loc la Sanremo Casino, însă din 1977, toate ediţiile s-au desfăşurat la Teatrul Ariston, cu excepţia celei din 1990, care a avut loc la Nuovo Mercato dei Fiori.

Festivalul a lansat cariera unora dintre cei mai succes cântăreţi, precum Gigliola Cinquetti, Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti.

Pippo Baudo a prezentat 13 dintre ediţiile Sanremo Music Festival. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.