Scurtmetrajul românesc „De Natura”, regizat de Lucile Hadzihalilovic, a fost inclus în competiţia Zabaltegi Tabakalera, alături de documentarul suedez „Bergman - A Year in a Life” şi de „Le Livre d'Image” al lui Jean-Luc Godard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Optsprezece producţii - 12 lungmetraje şi 6 scurtmetraje - compun selecţia de anul acesta pentru premiul Zabaltegi-Tabakalera ce va fi acordat de Festivalul de la San Sebastián.

Selecţia Zabaltegi-Tabakalera include, între altele, „Kraben Rahu/ Manta Ray”, regizat de Phuttiphong Aroonpheng, care va fi proiectat aici după ce va fi prezentat la Veneţia şi la Toronto, al doilea lungmetraj al lui Bi Gan, „Long Day’s Journey into Night”, „Le Livre d'Image”, cel mai recent film al lui Jean-Luc Godard, care a avut premiera la Cannes, şi documentarul „Bergman – A Year in a Life”, de Jane Magnusson.

Alături de deja anunţatele „Los que desean” (r. Elena López Riera) şi „592 metroz goiti” (r. Maddi Barber), a fost selectat, între alte scurtmetraje, „De Natura”, de Lucile Hadzihalilovic (născută în 1961, la Lyon), regizoare care a câştigat în 2004 premiul New Director la San Sebastián, pentru filmul său de debut „Innocence”, şi a revenit în selecţia oficială a festivalului în 2015, cu cel de-al doilea film al ei, „Evolution”, care a fost recompensat cu Premiul special al juriului.

„De Natura” este o producţie românească, ce le are în distribuţie pe Mihaela Manta şi Maria Manta. Scurtmetrajul este un poem improvizat, o incursiune pecare două fete o fac în mijlocul naturii, departe de ochii adulţilor. Însă reveria devine nostalgie.

Zabaltegi - Tabakalera este cea mai deschisă secţiune competiţională a Festivalului de Film de la San Sebastián. Aici pot fi selectate filme de scurt, mediu şi lung metraj, de ficţiune şi nonficţiune, animaţii, seriale, instalaţii audiovizuale. Secţiunea este dedicată filmelor care încearcă să găsească puncte de vedere şi formate noi.

Producţiile participante concurează pentru Zabaltegi - Tabakalera Award, în valoare de 20.000 de euro, dintre care 6.000 de euro revin regizorului, iar restul merg la distribuitorul spaniol al filmului câştigător.

Un juriu format din 3 profesionişti din industria filmului şi zona culturală va alege câştigătorul.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastián va avea loc între 21 şi 29 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.