Cineastul britanic Sam Mendes, premiat cu Oscar pentru regia „American Beauty”, şi regizorul şi producătorul american Steven Spielberg vor colabora pentru drama de război „1917”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mendes, care a scris scenariul împreună cu Krysty Wilson-Cairns, va fi regizorul lungmetrajului ce va fi produs de Amblin Partners al lui Spielberg, informează The Hollywood Reporter.

Compania lui Steven Spielberg a câştigat dreptul de producţie în faţa mai multor studiouri importante, iar contractul semnat este de 100 de milioane de dolari.

Cât priveşte lansarea filmului, aceasta este programată pentru decembrie 2019, prin Universal Pictures.

Krysty Wilson-Cairns este cea care semnează scenariul „Penny Dreadful”, produs de Mendes.

Britanicul va filma producţia anul viitor, iar acesta va fi primul lui film din postura de regizor dupa „Skyfall” şi „Spectre” din franciza „James Bond”.

Sam Mendes a lucrat cu Spielberg la primele două filme ale sale, când cineastul american conducea DreamWorks. Compania s-a aflat în spatele debutului regizoral al lui Mendes, „American Beauty” (1999), care a câştigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru „cel mai bun film”, dar şi al pelliculei „Road to Perdition” (2002), cu Tom Hanks în rol principal.

Despre noul proiect cinematografic, Steve Spielberg spune că este unul îndrezneţ şi ambiţios.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.