Un car în stil roman, un ceas din aur Rolex, o curea din piele şi o vioară veche de 128 de ani care i-au aparţinut actorului australian Russell Crowe au fost adjudecate într-o licitaţie care a avut vânzări totale de peste 2,8 milioane de dolari, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia intitulată "The Art of Divorce" a fost organizată la Sydney, sâmbătă, şi a atras zeci de cumpărători şi spectatori.

Aproape 200 de costume de film, recuzită din cele mai populare filme, inclusiv "Gladiator", "Master and Commander", "LA Confidential" şi "The Insider" au fost adjudecate.

Licitaţia a avut loc în ziua în care actorul şi-ar fi aniversat 15 ani de căsnici cu fosta soţie Danielle Spencer şi în ziua în care a împlinit 54 de ani.

Casa Sotheby's a anunţat că mai multe loturi au fost vândute cu un preţ mult mai mare decât fuseseră estimate, inclusiv o pereche de manşete de metal purate de Crowe în "Gladiator", care aveau o valoare stabilită la 1.535 de dolari şi au fost adjudecate în final pentru 29.974 de dolari.

Replica unui car roman folosit în acelaşi film a fost vândută pentru 49.907 de dolari.

A existat şi un obiect neobişnuit, o fosilă din era dinozaurilor - craniu de reptilă - care i-a aparţinut iniţial lui Leonardo di Caprio şi care a fost vândut contra sumei de 60.886 de dolari.

Crowe şi-a făcut o apariţie neaşteptată în timpul licitaţiei, primit cu bucurie de cumpărători. 

Russell Crowe, născut pe 7 aprilie 1964, este un actor şi muzician australian. Deşi s-a născut în Noua Zeelandă şi deţine cetăţenia acestei ţări, starul şi-a petrecut aproape întreaga viaţă în Australia şi se consideră australian.

A devenit celebru cu rolul generalului roman Maximus Decimus Meridius din filmul ”Gladiator”, regizat în 2000 de Ridley Scott, care i-a adus numeroase trofee, inclusiv premiul Oscar. Russell Crowe a mai fost nominalizat de alte două ori la Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”The Insider” (1999) şi ”A Beautiful Mind” (2001). Printre celelalte filme celebre în care s-a remarcat se află producţii cinematografice cu mare priză la public, precum ”L.A. Confidential” (1997), ”Master and Commander: The Far Side of the World” (2003), ”Cinderella Man” (2005), ”American Gangster” (2007), ”State of Play” (2009), ”Robin Hood” (2010), ”Les Misérables” (2012), ”Man of Steel” (2013) şi ”Noah” (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.