Actriţa Rose McGowan i-a dat în judecată pe Harvey Weinstein, pe foştii lui avocaţi Lisa Bloom şi David Boies şi firma de spionaj Black Cube, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În proces este susţinut că Weinstein a conspirat cu avocaţii lui să discrediteze şi înăbuşe acuzaţiile că fostul producător de film a violat-o în timpul Festivalului Sundance din 1997.

„Acest caz face referire la efortul diabolic şi ilegal al unuia dintre cei mai puternici bărbaţi din America şi reprezentanţii lui pentru a reduce la tăcere victimele agresiunilor sexuale. Şi este vorba despre femeile şi jurnaliştii curajoşi care persistă în dezvăluirea adevărului”, se arată în documente.

Avocatul lui Weinstein specializat în drept civil, Phyllis Kupferstein, a spus că procesul este dovada că McGowan a câutat în tot acest timp să fie recompensată financiar.

„O dată pentru totdeauna, Rose McGowan va fi arătată aşa cum este: un om care caută publicitate aşteptând bani. Din momentul în care ea a căutat să primească mai multe milioane de dolari pentru a nu face aceste acuzaţii neîntemeiate, lucru pe care l-am refuzat, am ştiut că aştepta o momentul oportun pentru a începe asta. Vom demonstra că acest caz nu are calitate legală”, a spus Kupferstein 

Procesul porneşte de la eforturile lui McGowan de a face dezvăluiri în 2016 şi 2017 şi cu cele ale lui Weinstein de a reduce eventualele daune. În plângere este susţinut că „Weinstein Protection Enterprise” includea o reţea de avocaţi, agenţi, spioni care au colaborat pentru a o învinge pe McGowan.

McGowan lucra la autobiografia ei, „Brave”, în care avea de gând să publice acuzaţiile împotriva lui Weinstein pentru prima dată. În documentele depuse la o curte de justiţie din California, ea spune că Weinstein şi avocaţii lui au putut obţine o mare parte din carte înainte, folosindu-se de un spion Black Cube care i-a câştigat încrederea pretinzând că luptă pentru drepturile femeilor.

Rose McGowan a fost plătită cu 100.000 de dolari ca înţelegere privind acuzaţia că Weinstein a violat-o în 1997.

În documente sunt acuzaţi şi Roy Price, fost şef al Amazon Studios, şi Jose Baez, avocat care i-a reprezentat în trecut pe McGowan şi Weinstein. Acuzaţi că au fost parte din conspiraţia RICO, ei nu se regăsesc între pârâţi.

Baez a fost angajat de McGowan să o reprezinte, a povestit ea, şi el a convins-o să accepte înţelegerea. La scurt timp, Baez a început să lucreze pentru Weinstein. Avocatul a spus că acţiunea lui a fost aprobată de consiliul de etică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.