Filmul ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story”, primul lungmetraj independent desprins din franciza ”Războiul stelelor”, i-a încântat pe spectatorii care au asistat la premiera sa mondială, sâmbătă seară, la Los Angeles, şi a generat numeroase mesaje elogioase pe Twitter, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţa” (concept fizico-mistic prezent în universul francizei ”Star Wars”, n.r.) a luat cu asalt Hollywoodul, sâmbătă seară, la premiera mondială a filmului ”Rogue One: A Star Wars Story”, produs de studioul Lucasfilm, deţinut de grupul Disney. Filmul, proiectat la Pantages Theatre din Hollywood, a generat la finalul său aplauze furtunoase în rândul spectatorilor.

Sentimentul de nerăbdare crescuse treptat în rândul fanilor pe parcursul ultimilor zile şi atinsese cote ridicate, în special după amplasarea unei machete uriaşe a navei cosmice X-Wing în faţa cinematografului Pantages din Hollywood. Festivităţile au început cu tradiţionala defilare a protagoniştilor filmului pe covorul roşu, sâmbătă seară, în jurul orei 17.00.

Numeroase celebrităţi dar şi simpli admiratori s-au ridicat în picioare la sfârşitul proiecţiei şi, în timp ce pe ecran era derulat genericul de final, au aplaudat intens. Pelicula are o durată de 2 ore şi 18 minute.

Unii dintre spectatori au remarcat acţiunea surprinzător de bună a filmului, alţii au lăudat calitatea deosebită a imaginii, iar alţii s-au declarat pe deplin cuceriţi de noile personaje introduse în acest ”prequel” (film inspirat dintr-un lungmetraj sau o franciză cinematografică, a cărui acţiune se desfăşoară înainte de evenimentele relatate în producţia originală, n.r.). 

Filmul ”Rogue One: A Star Wars Story” va intra în cinematografele nord-americane pe 16 decembrie.

Proiecţia a început la ora locală 19.00, fără nicio prezentare oficială, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când Bob Iger, preşedintele grupului Disney, a susţinut un discurs introductiv înainte de proiecţia celui mai recent film din seria ”Războiul Stelelor”, intitulat ”The Force Awakens”.

Actriţa Felicity Jones, protagonista din ”Rogue One”, o artistă deja cunoscută şi nominalizată la Oscar, a avut parte de cele mai multe elogii pe Twitter, după proiecţia peliculei. Actorii Donnie Yen şi Alan Tudyk, care interpretează personajul Chirrut Imwe respectiv robotul K-2SO, au generat la rândul lor reacţii pline de entuziasm în spaţiul online. Au fost lăudaţi şi ceilalţi actori din distribuţie, în rândul cărora se remarcă Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen, Jiang Wen şi Forest Whitaker.

Reacţiile generoase ale spectatorilor după proiecţia filmului ”Rogue One: A Star Wars Story”, care va fi proiectat pe piaţa internaţională începând de miercuri, oferă un sentiment de uşurare fanilor din lumea întreagă ai francizei ”Războiul stelelor”, care aşteptau cu o anumită îngrijorare această peliculă.

Embargoul impus de grupul Disney în privinţa cronicilor şi recenziilor pentru această peliculă va expira tot miercuri.

”Rogue One” este cel de-al optulea film din universul ”Star Wars”, însă este primul care se desprinde de firul narativ al precedentelor şapte filme din serie, cu o intrigă independentă, plasată cu puţin timp înainte de evenimentele relatate în prima peliculă originală ce a deschis franciza ”Star Wars” în anul 1977 - deşi Darth Vader, Imperiul Galactic şi Steaua Morţii rămân elemente centrale şi în intriga din ”Rogue One”.

Lungmetrajul spune povestea unui grup de spioni rebeli care încearcă să fure planurile pentru ”Steaua Morţii” construită de Imperiul Galactic. Pelicula este regizată de Gareth Edwards, pe baza unui scenariu scris de Chris Weitz şi Tony Gilroy.

Grupul Disney are aşteptări foarte mari de la ”Rogue One”, la patru ani după ce a achiziţionat studioul cinematografic Lucasfilm de la fondatorul francizei ”Star Wars”, cineastul George Lucas, în octombrie 2012, cu 4 miliarde de dolari.

Filmul ”Star Wars: Episode VII - The Force Awakens” a satisfăcut speranţele iniţiale ale grupului Disney în 2015, obţinând 248 de milioane de dolari în weekendul lansării şi impresionând apoi în box office-ul mondial, unde a obţinut 2,1 miliarde de dolari. Disney plănuieşte alte patru filme din seria ”Star Wars”, pe care le va lansa până în 2020.

Potrivit previziunilor recente, bazate pe vânzările de bilete în precomandă, ”Rogue One: A Star Wars Story” are mari şanse să obţină peste 130 de milioane de dolari în weekendul lansării în Statele Unite.

Bob Iger a spus în septembrie că grupul Disney nu se aşteaptă ca acest film să depăşească încasările generate de ”The Force Awakens”, deoarece este un film realizat în afara firului narativ principal al francizei ”Star Wars”, dedicat clanului personajului Skywalker. Noua peliculă se bazează în special pe un grup de personaje noi, fără să readucă pe marele ecran personaje preferate de fani, precum Han Solo şi Prinţesa Leia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.