Roger Waters, Coldplay şi zeci de cântăreţi spanioli şi sud-americani, precum Miguel Bosé, Juanes, Julieta Venegas, Enrique Bunbury (ex-Héroes del Silencio), Pepe Aguilar, Chayanne şi Jarabe de Palo, s-au numărat printre artiştii care au participat duminică la concertul „Estamos Unidos Mexicanos", organizat în sprijinul Mexicului, după cutremurele care au lovit ţara în luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul Roger Waters şi trupa Coldplay au participat la eveniment de la distanţă, scrie AFP.

Fostul membru al trupei Pink Floyd a cântat, prin live streaming, clasicul „Wish You Were Here”, în timp ce Coldplay a transmis live o piesă pe care o interpreta în concertul pe care îl susţinea în San Diego, California.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Câştigurile generate de piesa Coldplay vor fi destinate eforturilor de ajutorare a Mexicului şi altor ţări din lume.

„Suntem o ţară puternică, ce va merge înainte. Avem nevoie să ne reconstruim emoţional, ceea ce este cel mai important, dar şi să ne reconstruim casele, spaţiile şi stima de sine”, a spus Julieta Venegas în timpul recitalului ei. „Ce cred că trebuie să vedem este unirea noastră în urma acestei tragedii şi, într-o anumită măsură, să o exprimăm şi să ne uităm spre conducători şi cum dispar ei în momente de criză”, a adăugat câştigătoarea a şase premii Latin Grammy.

De celalată parte, columbianul Juanes a spus că ceea ce a văzut în ultimele săptămâni, după seisme, este o sursă de inspiraţie. „Continuaţi să donaţi până când ultima persoană îşi va recupera casa”, a spus el.

Pe una dintre cele două scene montate în Zócalo a ajuns şi Frida, câinele salvator care a devenit faimos după cutremurele din Mexic, din 7 şi 19 septembrie, împreună cu o brigadă pentru a aduce un omagiu celor care şi-au pierdut vieţile în cutremure.

Evenimentul, care a durat peste 6 ore şi la care au participat aproximativ 300.000 de persoane, a promovat orice formă de ajutor sau donaţie, fără a fi relaţionat cu o anumită fundaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.