Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a primit titlul ”Bărbatul Anului” - un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală - din partea revistei Glamour, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Glamour, o revistă americană pentru femei, a anunţat, marţi, că solistul grupului U2, care este şi un celebru filantrop, este primul bărbat din istoria sa de 36 de ani care va fi premiat în acest fel. Glamour atribuie deja în fiecare an trofeul ”Femeile anului”.

Editorii revistei au publicat un editorial pe site-ul acesteia în care au spus că nu au atribuit până acum un trofeu pentru bărbaţi deoarece ”tribul pe care noi îl celebrăm este cel feminin”.

Totuşi, ”atunci când un star rock major, care ar putea să facă absolut tot ce doreşte în viaţă, dar alege să se concentreze pe drepturile femeilor şi adolescentelor din lumea întreagă, ei bine, acesta este un motiv de sărbătoare. Suntem mândri să anunţăm că starul rock Bono este primul nostru Bărbat al Anului”, au explicat jurnaliştii de la Glamour.

Bono, în vârstă de 56 de ani, a creat campania Poverty Is Sexist, cu obiectivul de a le ajuta pe cele mai sărace femei din lume prin intermediul unor programe ce oferă un acces mai bun la educaţie, servicii medicale şi oportunităţi de afaceri.

Campania face parte din eforturile depuse de organizaţia sa umanitară ONE, pe care Bono a înfiinţat-o în 2004 pentru a lupta împotriva sărăciei şi bolilor din Africa.

Bono a mulţumit revistei Glamour pentru acest premiu. ”Lupta pentru egalitatea de gen nu poate fi câştigată decât atunci când bărbaţii vor lupta alături de femei. Suntem vinovaţi în mare parte pentru această problemă, aşadar trebuie să ne implicăm în găsirea unor soluţii”, a adăugat starul irlandez.

Lista Femeile Anului din 2016 întocmită de revista Glamour le include pe cântăreaţa americană Gwen Stefani, gimnasta olimpică Simone Biles, cele trei fondatoare ale mişcării Black Lives Matter, directorul general al Fondului Monetar Internaţional - Christine Lagarde, cântăreaţa pop americană Zendaya, creatoarea de modă italiană Miuccia Prada, activista Yazidi pentru drepturile omului Nadia Murad şi modelul extra-large Ashley Graham.

Câştigătorii îşi vor primi trofeele în cadrul unei gale ce va fi organizată la Los Angeles pe 14 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.