Robert De Niro va debuta pe Broadway în calitate de co-regizor al unui musical inspirat din filmul ”Poveste din Bronx/ A Bronx Tale” (1993), în care starul american a interpretat rolul principal, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jerry Zaks, veteran al teatrului american, recompensat cu patru premii Tony, a regizat spectacolul ”A Bronx Tale” la teatrul Paper Mill din New Jersey, în 2015. Aceeaşi producţie va fi jucată şi pe scena teatrului Great White Way de pe Broadway, începând din toamna acestui an, iar Robert De Niro va fi co-regizor al acestui musical.

Implicarea lui De Niro în proiectul ”A Bronx Tale” datează încă din 1993, când actorul a regizat şi a jucat rolul principal într-o versiune cinematografică a piesei de teatru omonime scrise de Chazz Palminteri, ce spune povestea unui tânăr dintr-o familie de muncitori, care ajunge să fie implicat în crima organizată.

Chazz Palminteri a revitalizat acea piesă de teatru din 1989 într-un spectacol pe Broadway în anul 2007 şi a dus apoi show-ul într-un turneu nord-american. 

Pentru noul musical, Palminteri şi-a adaptat propriul scenariu şi l-a recrutat pe Alan Menken, premiat cu Oscar, pentru a compune coloana sonoră. De asemenea, Glenn Slater, premiat cu Grammy, va scrie libretul noii producţii.

Producţia pusă în scenă la teatrul Paper Mill din New Jersey a produs cronici elogioase în rândul criticilor şi a generat vânzări de bilete impresionante. Spectacolul i-a avut în distribuţie pe Nick Cordero, interpretul personajului jucat de Robert De Niro în adaptarea cinematografică omonimă, şi pe Jason Gotay, interpretul tânărului narator, al cărui rol a fost jucat în acelaşi film de Lillo Brancato.

Distribuţia musicalului de pe Broadway nu a fost deocamdată anunţată. Musicalul va avea premiera pe 1 decembrie.

Robert De Niro, născut pe 17 august 1943, la New York, este actor, regizor şi producător. A jucat în peste o sută de filme, făcându-se remarcat în 1973, în pelicula ”Mean Streets”, regizată de Martin Scorsese. Starul american a fost nominalizat de şapte ori la premiile Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu, cu rolurile interpretate în filmele ”Naşul II”, de Francis Ford Coppola, în 1975, şi ”Taurul furios/ Raging Bull”, de Martin Scorsese, în 1981.

Robert De Niro a făcut parte din distribuţia a două filme recompensate cu trofeul Palmes d’Or de la Cannes - ”Taxi Driver”, de Martin Scorsese, în 1976, şi ”Mission”, de Roland Joffé, în 1986.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.