Cântăreţul Robbie Williams a fost acuzat de ”rasism” de o parte a presei din Rusia, iar un cotidian rusesc a scris că starul britanic ”nu va mai concerta niciodată” în această ţară, din cauza noului single al artistului, ”Party Like A Russian”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Supărarea jurnaliştilor ruşi a fost provocată de faptul că în noul lui single, ”Party Like a Russian”, cântăreţul britanic foloseşte un accent fals.

”Party Like a Russian” este primul extras pe single de pe următorul album de studio - al 11-lea - al artistului, care se va intitula ”Heavy Entertainment Show”, ce va fi lansat pe 4 noiembrie.

Versuruile acestui cântec controversat vorbesc despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti, iar, potrivit BBC, Robbie Williams a dat dovadă de mult curaj, deoarece a făcut o rimă insolită, folosind cuvintele ”Rasputin” şi ”Louboutin”.

Single-ul include şi un fragment din ”Dansul cavalerilor”, o bucată muzicală compusă de rusul Serghei Prokofiev pentru spectacolul de balet ”Romeo şi Julieta” din anul 1935.

De asemenea, Robbie Williams cântă în această piesă despre un bărbat care delapidează ”banii unui popor întreg” pentru a-şi construi ”propria staţie spaţială”.

Artistul britanic a negat acuzaţia potrivit căreia versurile noului său cântec fac referire la preşedintele Vladimir Putin.

”În mod cert, acest cântec nu este despre domnul Putin”, a scris Robbie Williams într-un mesaj publicat pe Twitter. 

Într-un interviu anterior pentru The Sun, starul britanic a dezvăluit că a trebuit să ”tempereze” versurile acestei piese, deoarece nu voia să îi ofenseze pe unii dintre fanii lui.

”Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să îi supăr în niciun fel şi nu ştiu ce tip de umor au ei. Nu râd de nimeni, dar a trebuit să elimin anumite lucruri din cântecul meu, pentru ca acesta să devină ceva mai PC (”Political correct” / Corectitudine politică, n.r.) - iar aceasta este versiunea PC pe care o vedeţi”, a precizat Robbie Williams. 

Se pare că această strategie nu a avut succes, deoarece unele dintre publicaţiile din Rusia l-au acuzat pe artistul britanic de ”rasism anti-rusesc”.

În schimb, versurile cântecului au fost lăudate de jurnalista şi activista rusă Maria Baronova, care a scris într-un mesaj pe Facebook că Robbie Williams este ”un artist curajos”.

Cântecul ”Party Like a Russian” a debutat pe locul al 53-lea al topului britanic din această săptămână.

Videoclipul oficial al single-ului ”Party Like a Russian” a fost lansat pe 30 septembrie şi a generat deja peste 1,8 milioane de vizualizări pe site-ul YouTube. 

Versurile acestui cântec reprezintă un veritabil omagiu adus de starul britanic spiritului petrecăreţ al ruşilor.
În acest videoclip, Robbie Williams interpretează rolul unui oligarh rus, în reşedinţa lui de lux, înconjurat de o trupă de dansatoare. Starul britanic cântă, dansează şi rosteşte şi câteva cuvinte ruseşti, precum ”Spasiba” (”Mulţumesc”).

Cântăreţul britanic Robbie Williams a anunţat pe 25 septembrie, prin intermediul unui clip difuzat într-o pauză de publicitate a emisiunii ”The X Factor”, că va lansa un nou album de studio pe 4 noiembrie.

Noul album poate fi comandat din magazinele digitale şi va fi lansat pe suporturi fizice şi în magazine, pe 4 noiembrie.

Printre starurile cu care Robbie Williams a colaborat la single-urile de pe noul disc se află Shirley Bassey, Ed Sheeran, Brandon Flowers, Big Narstie, Rufus Wainwright şi John Grant.

Albumul ”Heavy Entertainment Show” marchează o nouă colaborare a cântăreţului Robbie Williams cu textierul Guy Chambers, alături de care a compus unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale,precum ”Rock DJ”, ”Angels” şi ”Let Me Entertain You”.

Robbie Williams a lansat primul său album solo, ”Life Thru”, în 1997, prin intermediul casei EMI Records, după care a semnat cu Island Recoords, o divizie a grupului Universal, în 2009.

Cântăreţul britanic a decis în 2016 să părăsească Universal şi să semneze un contract cu Sony, alăturându-se altor artişti de seamă din industria muzicală care colaborează cu acest grup muzical, precum Calvin Harris, Foo Fighters şi Beyonce.

Recent, în presa britanică au apărut o serie de zvonuri, potrivit cărora Robbie Williams se va reuni cu grupul Take That pentru a susţine împreună un turneu în 2018, după ce atât el, cât şi formaţia britanică vor lansa mai întâi câte un album.

Grupul Take That a fost înfiinţat la începutul anilor 1990, în Manchester (Anglia). Din componenţa sa făceau parte Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange şi Robbie Williams. În 1995, Robbie Williams a anunţat că părăseşte trupa, iar un an mai târziu grupul s-a dizolvat, pentru a se reuni în 2006, fără Robbie Williams. Cu şapte albume de studio, Take That a fost unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din Marea Britanie, din anii '90, fiind premiat, între altele, cu opt Brit Awards.

Robbie Williams, născut pe 13 februarie 1974, şi-a început cariera solo în 1996, cu un cover după piesa ”Freedom” a lui George Michael. Din 1997, a lansat zece albume de studio, cel mai recent datând din 2013, ”Swings Both Ways”. În 2015, Robbie Williams a concertat şi la Bucureşti, în cadrul turneului ”Let Me Entertain You”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.