Rihanna a stabilit recordul pentru cele mai multe descărcări online ale pieselor unui artist, fiind premiată de RIAA - Recording Industry Association of America, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RIAA oferă certificate cumulative de fiecare dată când o piesă este descărcată sau ascultată online de cel puţin 150 de ori.

Rihanna a devenit astfel primul artist care a depăşit cifra de 100 de milioane de certificate, mai exact 110,5 milioane, însumând 16.575.000.000 de descărcări ale pieselor sale.

Compania de discuri Universal, cu care Rihanna are contract, a felicitat-o pe artista originară din Barbados printr-un mesaj publicat pe Twitter. ”Felicitări, Rihanna! Are 110,5 milioane de certificate cumulative în Statele Unite. Singurul artist care a depăşit hotarul RIAA de 100 de milioane”.

 

În plus, artista RnB a câştigat 54 de discuri de platină, ceea ce presupune vânzarea albumelor în peste 1 milion de copii, şi de aur (500.000 de copii).

”Aurul şi platina sunt primul mod în care industria celebrează activitatea unui artist pe piaţă”, a declarat Cary Sherman, CEO al Recording Industry Association of America. ”Dăm premii artiştilor de peste 60 de ani, dar este un moment singular sărbătorirea a ceea ce a reuşit Rihanna. Felicitări! Nu a depăşit doar borna de 100 de milioane a RIAA, dar este şi primul artist care face asta. Este un moment istoric şi un testament al unei cariere extraordinare”, a mai spus ea, potrivit riaa.com.

Robyn Rihanna Fenty s-a născut pe 20 februarie 1988, în Barbados. Stabilită la New York, a lansat opt albume de studio, începând cu anul 2005, iar 13 dintre single-uri sale au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discurile cântăreţei au fost vândute în peste 200 de milioane de copii, în întreaga lume. Ea este, între altele, câştigătoare a opt premii Grammy şi a 12 Billboard Music Awards. Rihanna a primit anul acesta Michael Jackson Video Vanguard Award pentru întreaga carieră la gala MTV Video Music Awards 2016.

În august 2016, Rihanna a concerta pentru prima dată în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.