Ricky Jay, unul dintre cei mai talentaţi magicieni, a murit la vârsta de 72 de ani, sâmbătă, la Los Angeles, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul său, Winston Simone, a spus despre Jay că "a fost ca nimeni altul. Nu vom mai vedea vreodată pe cineva atât de apreciat ca el".

Pe lângă lunga sa carieră de magician a apărut şi în filme precum "Magnolia" (1999) ca narator, "Tomorrow Never Dies" (1997) în rol de terorist cibernetic, şi în "Boogie Nights" (1997). El a apărut de mai multe ori în filmele lui David Mamet: "House of Games", "Homicide", "Things Change", "Spanish Prisoner", "State and Main", "Heist". A avut numeroase roluri în seriale de televiziune, inclusiv în "The X-Files" şi "Deadwood".

Jay a oferit consultanţă pentru mai multe filme. Între acestea figurează "Ocean's Thirteen", "The Prestige" şi "The Illusionist". La fel şi pentru "Mission: Impossible - Rogue Nation".

Jay şi dragostea lui pentru magie au reprezentat subiect de film în 2012, "Deceptive Practice: The Mysteries and Mentors of Ricky Jay". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.