Ricky Gervais a publicat pe Twitter o serie de mesaje asemănătoare celor care au pus-o pe scriitoarea J.K. Rowling în centru atenţiei pentru susţinerea cercetătoarei Maya Forstater, care a fost concediată pentru că a scris că o persoană nu îşi poate schimba sexul biologic. Actorul susţine însă că glumeşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gervais, care a fost desemnat prezentator al galei Globurilor de Aur din 5 ianuarie 2020, urmând să fie pentru a cincea oară în acest rol, a răspuns iniţial unui mesaj publicat pe contul de satiră @JarvaisDupont care făcea legătura cu un articol din Spectator USA, site ce ţine de revista britanică The Spectator, condusă la un moment dat de actualul prim-ministru Boris Johnson. Articolul era scris, în glumă, ca din perspectiva unei femei transgender supărată din cauza comentariilor făcute de Rowling, potrivit Variety. 

„Acele oribile femei biologice nu vor putea vreodată înţelege cum este să devii o doamnă drăguţă atât de târziu în viaţă”, a scris Gervais. „Ele iau de-a gata privilegiile de a fi fete. Să se plângă la sporturi feminine şi să aibă propriile toalete. Ei bine, destul e destul”.

În replica unui comentariu care spunea „bunăvoinţa este magică”, el a scris: „Exact. Trebuie să protejăm drepturile femeilor. Nu să le erodăm pentru că unii bărbaţi au găsit un nou mod viclean de a domina şi demoniza un întreg sex”.

În aceeaşi notă, întrebat dacă transfobia poate cauza un rău adevărat, el a replicat: „Da, cred. Fac glume şi despre SIDA, cancer, foamete şi Holocaust. Şi lucrurile astea fac un pic de rău. Dar glumele nu. O zi bună”. 

El i-a îndemnat pe utilizatorii de Twitter nemulţumiţi să îl raporteze, dacă a spus ceva împotriva persoanelor transgender. „Contul meu va fi închis, iar vouă vi se va da dreptate şi veţi fi salvat milioane de vieţi. De ce nu faceţi asta?”.

Şi în timpul galei Globurilor de Aur din 2016 el a făcut câteva glume care au lezat o parte din public. Ţinta lui atunci a fost Caitlyn Jenner.

Ricky Gervais a spus în mai multe rânduri că îi face plăcere când mesajele lui online stârnesc controverse. „Cu cât mai mulţi oameni sunt deranjaţi de o glumă, mai ales pe Twitter, cu atât mai amuzant mi se pare. Şi cu cât e mesajul mai nervos, cu atât mai mari sunt şansele mele să îl folosesc şi să îl transform în glume şi bani. Cultura PC nu omoară comedia. O conduce”, a scris el după un alt episod petrecut în  prajma Hallowen.

Hollywood Foreign Press Association, care organizează Globurile de Aur, nu a comentat.

Preşedintele HFPA, Lorenzo Soria, a transmis după anunţul că el va fi din nou prezentatorul ceremoniei: „Când Ricky Gervais este la conducerea Golden Globes Awards, putem să ne aşteptăm mereu la ceva neaşteptat”.

Gervais a mai fost gazda ceremoniei în 2010, 2011, 2012 şi 2016.

Creator şi star al „The Office” şi „Extras”, Ricky Gervais (25 iunie 1961, Marea Britanie) are în palmares trei premii Globul de Aur, două Primetime Emmy şi şapte BAFTA. Cel mai recent, a jucat în comedia neagră „After Life”, pe care a creat-o, regizat-o şi în care joacă rolul principal. Serialul a fost lansat pe 8 martie, pe Netflix, şi va avea un al doilea sezon, în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.