Ric Ocasek, solistul trupei The Cars, a murit la vârsta de 75 de ani, scrie BBC. Muzicianul american a fost găsit fără viaţă în apartamentul lui din New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul a fost constatat de poliţie, chemată să verifice după ce familia nu a reuşit să ia legătura cu artistul. Cauza morţii nu este confirmată.

The Cars este unul dintre pionierii mişcării new wave. Grupul a fost format la jumătatea anilor 1970, în Boston, de Ocasek şi Benjamin Orr, care se cunoşteau din liceu.

Folosindu-se de chitare, dar şi sintetizator, ei au compus între altele piese ca „Just What I Needed”, „Magic", „My Best Friend's Girl” şi „Good Times Roll”.

Balada „Drive”, lansată în 1984, a fost folosită ca fundal pentru filmările ce arătau foametea din Etiopia şi a fost relansată ca single după evenimentul Live Aid la care au fost strânşi bani pentru această cauză.

După ce trupa s-a destrămat la finalul anilor 1980, Ocasek a început o carieră solo şi a colaborat ca producător cu artişti ca Weezer, Bad Religion şi No Doubt.

Orr a murit în anul 2000 din cauza unui cancer la pancreas.

Ceilalţi membri ai The Cars au reformat grupul în 2011, pentru a lansa ultimul album, iar în 2018 au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

În 1987, Ocasek a declarat pentru New York Times: „Sunt fericit că piesele pop au o întorsătură. Când scriu, nu ştiu niciodată cum va ieşi”. Sursa lui de inspiraţie, după cum a povestit, era poezia pe care o citea.

Ocasek a fost căsătorit cu modelul Paulina Porizkova şi a avut şase fii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.