Reţeta unui burger fictiv, Big Kahuna, devenit celebru după ce a apărut într-o scenă din filmul ”Pulp Fiction” (1994), regizat de Quentin Tarantino, a fost dezvăluită de un maestru bucătar care prezintă o emisiune pe platforma online YouTube, informează site-ul publicaţiei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Burgerul în cauză joacă un rol important într-una dintre scenele acestui film-cult, în care personajul Jules Winnfield, interpretat de actorul Samuel L. Jackson, îl roagă pe Brett, un personaj jucat de actorul Frank Whaley, să îi spună numele restaurantului de tip fast-food (Kahuna Burger) de unde cumpărase burgerul, înainte de a-i cere viitoarei sale victime permisiunea de a muşca din acel preparat.

Replica ”Acesta este un burger foarte gustos!”, pe care personajul Jules Winnfield o rosteşte după ce muşcă din acel burger, a devenit celebră, fiind considerată o frază sinonimă cu succesul fimului ”Pulp Fiction”.

Acelaşi lanţ fictiv de restaurante de tip fast-food cu specific hawaiian apare în alte trei filme regizate de Quentin Tarantino - ”Reservoir Dogs”; ”Death Proof” şi ”Four Rooms”.

O reţetă pentru acel burger nu a fost creată însă niciodată în mod oficial. Maestrul bucătar Babish, care prezintă un serial online, intitulat ”Binging with Babish”, pe platforma online YouTube, a decis să creeze el însuşi burgerul Big Kahuna. 

Deşi a început prepararea burgerului Big Kahuna pentru ca acesta să semene cât mai mult cu cel prezentat în lungmetrajul ”Pulp Fiction” - cu ingrediente precum carne de vită, brânză americană, ketchup, două chifle (deşi a renunţat la frunza de salată ce poate fi văzută în film) -, maestrul bucătar Babish se îndepărtează apoi de spiritul peliculei şi a adaugat în noul burger o serie de ingrediente hawaiiene, precum felii caramelizate de ananas, brânză de capră şi un sos tradiţional din acea insulă.

Filmul ”Pulp Fiction”, de Quentin Tarantino, a primit şapte nominalizări la premiile Oscar şi a câştigat acest trofeu la categoria ”cel mai bun scenariu original”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.