Peliculele ”Restul de tăcere”, de Nae Caranfil, şi ”Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, se numără printre peliculele care vor fi prezentate la prima ediţie a Festivalului Filmului Românesc la Istanbul, care va avea loc în perioada 8 - 29 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmele care vor rula la festival sunt ”Bucureşti nonstop (2015)”, de Dan Chişu, care va deschide festivalul, ”Restul e tăcere” (2007), de Nae Caranfil, documentarul ”Chuck Norris vs communism” (2015), de Ilinca Călugăreanu, ”Sunt o babă comunistă” (2013), de Stere Gulea, şi ”O secundă de viaţă (2009)”, de Ioan Cărmăzan, care va închide festivalul.

”Restul e tăcere” va fi proiectat pe 18 aprile, ”Chuck Norris vs communism”, pe 22 aprile, şi ”Sunt o babă comunistă”, pe 25 aprile.

Odată cu organizarea acestui festival, Institutul Cultural Român de la Istanbul prezintă şi promovează valorile cinematografice româneşti, le face cunoscute în rândul publicului local, dar şi câştigă un nou şi important partener pentru evenimentele culturale organizate de ICR Istanbul prin Akbank Sanat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.