Regele tatuajelor rock’n’roll, Paul Booth, şi Rolf Buchholz, omul cu 453 de cercei pe corp, dar şi o motocicletă Harley Breakout sunt vedetele Convenţiei Internaţionale de Tatuaj de la Bucureşti, care se desfăşoară până duminică la Crystal Palace Ballroom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un monstru sacru al acestei arte, Paul Booth foloseşte aerograful pentru a-şi expima sentimentele pe orice - de la maşini şi motociclete, la corp uman.

”O să fac nişte tatuaje demente. Vin pentru prima oară la voi, aşa că sunt foarte emoţionat”, este mesajul lui Paul Booth pentru români.

Un bărbat masiv, îmbrăcat în negru, cu un tatuaj care-i îmbracă jumătatea dreaptă a capului, Paul Booth a tatuat în prima zi o tânără care i-a lăsat mână liberă în alegerea modelului. Paul Booth a pictat corpul femeii în tăcere, atent la fiecare detaliu, cu un injector special, comandat în Australia. Instrumentele erau aşezate în ordine, cernelurile la fel, purta mănuşi de chirurg, iar operaţia a durat cam o oră.

Paul Booth, la Bucureşti (Foto: Aura Marinescu)
Paul Booth, la Bucureşti (Foto: Aura Marinescu)

”Am început să fac tatuaje în 1988. Atunci mi-am tatuat numele fetei mele şi l-am rugat pe artist să mă înveţe. Restul e istorie”, a spus el la Bucureşti.

Revista Rolling Stone i-a pus titulatura de regele tatuajelor rock, pentru că multe dintre staruri au un astfel de accesoriu pe piele făcut de el - membri ai trupelor Pantera, Sepultura, Slayer şi Lamb of God. Nu tatuează actori, pentru că stilul său tinde să fie unul agresiv şi nu se potriveşte multora. 

Paul Booth a ţinut un seminar joi şi a discutat despre tehnici şi creaţie. „Ieri am ţinut un seminar cu el şi este primul de gen care are loc în România. Aveam emoţii pentru că se înscriseseră 19 oameni, dar au venit 30, oameni din Ungaria, Bulgaria, care au venit special pentru asta. I-a învăţat nişte tehnici de tatuaj, a vorbit despre mintea creaţiei, tehnici pentru tatuatori profesionişti”, a povestit pentru News.ro organizatorul evenimentului, Constantin Azoiţei.

”Convenţia de anul acesta aduce pe unul dintre monştrii sacri în viaţă, Paul Booth. E un vis de-al meu devenit realitate. Este prima dată în România şi va trebui să îl plimb prin Transilvania, să-i arăt câte ceva (râde, n.r). Mă chinui de cinci ani. Nu am avut curaj să-l abordez până acum, dar mă bucur că a răspuns afirmativ. A vrut să vină să vadă convenţia pentru că a auzit numai vorbe bune despre Bucureşti”, a declarat Azoiţei.

Emilio Gonzales, un maestru în arta modificărilor corporale, nelipsit în ultimii patru ani de la ediţiile Convenţiei, va pregăti un show inedit alături de America şi de Rolf Buchholz, deţinător al titlului Guinness pentru bărbatul cu cele mai multe pierce-uri din lume.

Rolf Buchholz are 453 de cercei şi a trecut prin multe aventuri, ca urmare a acestui fapt - nu i-a fost permis să intra într-o ţară, pentru că era suspect de practică a magiei negre.

Rolf Buchholz abia vorbeşte, gura îi este încadrată de o salbă de cercei, urechile au ”flash tunnels” (cerceii care măresc lobul), are două coarne în frunte. Pe mâini i-au ”crescut” alte implanturi.

Rolf Buchholz (Foto: Inquam Photos/ Mircea Manole)
Rolf Buchholz (Foto: Inquam Photos/ Mircea Manole)

”Am început să-mi fac tatuaje şi piercing în 1999. Îmi plac. Prima oară mi-am făcut un tatuaj pe gât şi un piercing. Nu mă gândesc acum ce mi-aş mai dori. Dacă vreau ceva, îmi fac”, a declarat Rolf pentru News.ro, adăugând că îi place Bucureştiul, ”deşi e frig”.

Convenţia anunţă câteva evenimente pe care artiştii şi amatorii tatuajelor nu o pot ocoli. „Emilio Gonzales vine pentru al patrulea an şi este prima dată când face show-ul de suspendări, o să fie ceva hardcore. La ediţia asta mi-au răspuns foarte mulţi artişti tatuatori români. Din fericire, anul acesta se vorbeşte mult româneşte. Suntem 110 de artişti, din care 60 români”, a dezvăluit Constantin Azoiţei.

Femke Fatale, modelul pin-up de renume internaţional va avea un show live de body piercing. Ea este model, hostess şi scriitoare. ”Death do us part” este un danger show realizat de Charlie şi Rachel Atlas, un duo care forţează limitele unui vaudeville modern. Cei doi soţi readuc la viaţă un spectacol pe muchie de cuţit, menit să îi ţină cu sufletul la gură pe spectatori.

Yull Qui - cel mai mare colecţionar de tatuaje din lume - este şi el la Bucureşti. Colecţia o poartă pe corp. S-a tatuat pe la toţi marii artişti ai lumii şi nu poate să estimeze investiţia.

”Am început să-mi fac tatuaje de calitate când mi-am putut permite. Întotdeauna m-am documentat, ştiam totul despre tatuajele de artă. Să nu jignesc pe cineva, dar nu am avut niciodată un tatuaj de proastă calitate. Apoi m-am implicat din ce în ce mai mult în tatuaje, ca o colecţie de la artişti. Am început să cunosc stilurile vechi, acum pot spune că sunt tatuat old school”, a spus el pentru News.ro.

Yull Qui este şi imaginea de pe afişul evenimentului. El şi-a dorit tatuaje redesenate de alţi artişti şi în altă viziune. ”Am ajuns să am tatuaje pe tot corpul pentru că am tot colecţionat. Chiar dacă eşti tatuat pe tot corpul ca mine, după un timp, artiştii pot interveni asupra unora să le îmbunătăţească. Cineva poate să transforme viziunea unui artist într-o altă viziune. Îmi place. Spre exemplu, acesta a fost rescris de cineva”, şi a arătat un tatuaj pe picior.

Şi-a făcut primul tatuaj pe la 22 de ani, acum are 42. ”Cam târziu”, râde. ”Mulţi încep devreme, sunt tineri şi nu au bani, aşa că nu au parte de tatuaje bune.  Eu am aşteptat momentul când am putut plăti bani buni. Nici nu pot estima câţi bani am cheltuit pe tatuaje, sunt totuşi 20 de ani, sau câte ore am pierdut. Tu ştii câte cafele ai băut în 20 de ani?”, a  fost răspunsul lui.

Yull Qui (Foto: Inquam Photos/ Mircea Manole)
Yull Qui (Foto: Inquam Photos/ Mircea Manole)

Artiştii români tatuatori au venit din ţară la Convenţie şi spun că trendul în aceasta artă nu există, nici vârsta limită.

”Tatuajul nu e o necesitate, aşa că nu există trenduri. Şi nu există nici vârstă. Practic arta asta de 15 ani. Înainte făceam cu aparate improvizate. Când am început să tatuez am avut emoţii extraordinar de mari. Dacă aş da timpul înapoi, nu aş mai pune mâna pe ceva improvizat. Este altă mentalitate. Înainte se credea că numai puşcăriaşii poartă aşa ceva. Acum, mai toată lumea îşi doreşte un tatuaj”, a povestit Eddy din Râmnicu Vâlcea.

Spune că oamenii din Râmnicu Vâlcea cer tatuaje alb-negru. El preferă desenele color şi explică ce influenţează un tatuaj: ”Sunt câţiva factori care intervin. Ţesutul, care diferă de la om la om, stilul de imprimare, soarele şi oscilaţia în greutate. Soarele contează. Trebuie să ai în vedere hidratarea cu factori de protecţie solară pentru o întreţinere optimă. Se văd cei care-şi întreţin tatuajele. Tatuajul este un moft şi orice moft trebuie să fie întreţinut”.

Preţul unui tatuaj porneşte de la 150 de lei şi ajunge la câteva mii de euro, în funcţie de mărime şi de complexitate. ”Tatuajul e ca un drog. Un drog e tot ce facem în viaţa asta, ca şi mâncarea”, mai spune el, care arată celor prezenţi un catalog cu câteva creaţii.

Eddy spune că modelele cerute de clienţi sunt foarte diverse. ”Chiar şi un viermişor, în cel mai urât catalog pe care-l avem, şi acela va fi cerut de cineva”, a spus artistul, care nu se fereşte să spună că poate trăi din arta tatuajului.

”Cu legislaţia şi taxele pe care le avem este foarte greu. Clienţii vin pe bandă, dar producţia nu se vede. 40% ia artistul şi 60% statul. Din 40% artistul trebuie să plătească întreţinere salon, consumabile. Este multă muncă în arta corporală, multă investiţie, dar satisfacţia este mare”, a afirmat el.

La Convenţia Internaţională de Tatuaje de la Bucureşti  doi tineri de la Ace Custom Motorcycles au adus o motocicletă pe care au construit-o la comandă - un vehicul de 100.000 de euro. Este o piesă unică, jantele folosite la această modificare mai există doar la şase motociclete din lume.

”A fost un Harley Breakout. Au fost schimbate suspensiile în faţă şi în spate. Instalaţia electrică a fost modificată complet, la fel şi comenzile. Este îmbrăcată în piele de şarpe. Suspensiile sunt pneumatice, fiind o motocicletă mai greu de condus. Este lungă, iar roata din faţă este foarte mare. Roţile sunt făcute din blocuri imense de aluminiu, sculptate pe maşini de tip CNC şi foarte costisitoare. Chitul acesta de roţi şi de suspensie se găseşte doar la şase motociclete în toată lumea. Doar ca să facă jantele a durat o lună. Se numesc «unbreakeble», acesta fiind şi conceptul”, a povestit unul dintre ei

Instrumente şi ustensile de tatuat, vopseluri, costume speciale pentru motociclişti, haine, tricouri, service de body piercing, muzică, spectacole şi concerte se găsesc până duminică la Crystal Pallace Ballroom. Un abonament cu acces pentru toate zilele costă 40 de lei, un bilet unic, 15 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.